Jimmy Miller

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

James 'Jimmy' Miller (New York, 23 maart 1942 - Brooklyn, 22 oktober 1994) was een muziekproducent die albums opnam van onder andere The Spencer Davis Group, Traffic, Blind Faith, Bobby Whitlock, Kracker en The Rolling Stones (alle albums van Beggars Banquet t/m Goats Head Soup), The Plasmatics en Motörhead. Een van zijn laatste bijdrages waren 3 nummers op het album van Wedding Present, Hit Parade 2. Een project uit 1992. Later heeft hij ook nog samengewerkt met Primal Scream.

De Rolling Stones' albums (Beggars Banquet, Let It Bleed, Sticky Fingers en Exile on Main St.) geproduceerd door Miller worden beschouwd als ijzersterke albums.

Miller zelf als percussionist, stond bekend om zijn kenmerkende drumgeluid. Vooral bij The Rolling Stones, waar hij regelmatig meespeelde tijdens de albumopnames. Bekend is de koebel-intro van het nummer Honky Tonk Women. Ook drumde hij mee op de nummers: You Can't Always Get What You Want, Happy en Shine a Light. De Stones stopten met samenwerken met Miller na het album uit 1973, Goats Head Soup.

Uit respect voor Miller crediteerde Steve Winwood Miller vanwege zijn percussieve pianostukken die Miller tijdens een paar Traffic-liveshows deed. Vooral in het laatste compilatiealbum: The Last Traffic Jam.

Millers vader, Bill Miller, was een entertainer-regisseur in Las Vegas en was de man die Elvis Presley boekte in het International Hotel voor zijn comeback in 1969 om weer liveshows te geven.

Leden:
Ex-leden:
Management:
Verwante musici:
Studioalbums:
Livealbums:
Compilatiealbums:
Films:
Gerelateerd: