Joe Rodgers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Joe M. Rodgers (Bay Minette (Alabama), 12 november1933 - Nashville (Tennessee), 2 februari 2009) was een Amerikaans zakenman die van 1985 tot 1989 ambassadeur was in Frankrijk.

Rodgers was onder meer werkzaam in de bouwsector en was jarenlang actief in de Republikeinse Partij, waar hij zich bezighield met fondsenwerving, laatst voor de korte presidentscampagne van Fred Thompson in 2008. Rodgers was voordien nationaal penningmeester geweest voor de herverkiezingscampagne van president Ronald Reagan in 1984.

Alhoewel hij geen diplomatieke ervaring had en evenmin Frans sprak, werd hij in 1985 benoemd tot ambassadeur in Frankrijk. In het vooruitzicht van dit ambt, zei hij vier maanden lang gedurende zes uur per dag Frans te leren.

Rodgers was lid van de Foreign Intelligence Advisory Board van Ronald Reagan en van het U.S. Trade Representative's Foreign Advisory Committee. Later werd hij voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Berlitz International Inc.

Hij behoorde tot het conservatieve kamp. Zo was hij in de jaren 90 voorzitter van de Shepherd Financial Services Inc., een vereniging die bedrijven screende die mogelijk abortus, pornografie, homorechten enz. steunden.