Joel Osteen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Joel Osteen
Joel Osteen in 2016
Joel Osteen in 2016
Geboortedatum 5 maart 1963
Geboorteplaats Houston, Texas
Nationaliteit Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Partner(s) Victoria Osteen
Kerkelijke functie
Kerkgenootschap Lakewood Church
Ambt Voorganger
Website
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Joel Osteen (Houston, 5 maart 1963) is een Amerikaanse schrijver, televangelist en de senior pastor van de Lakewood Church in Houston. Zijn kerk bereikt via radio en televisie wekelijks meer dan zeven miljoen kijkers in meer dan 100 landen over de hele wereld.

Biografie[bewerken]

Joels vader, John Osteen, een voormalig Southern Baptist dominee, richtte in 1959 de Lakewood Church op. De kerk groeide snel tot ongeveer zesduizend leden met actieve takken op het gebied van televisie, conferenties, missionarisondersteuning en voedseldistributie.

Na 17 jaar de productie van het kerkelijke tv-programma te hebben verzorgd, volgde Joel Osteen zijn vader op 3 oktober 1999 op als senior pastor van de Lakewood Church. Joel had toen nog slechts één keer in zijn leven gepreekt: de week voor de dood van zijn vader. Sinds zijn aantreden is de kerk nog weer sterk gegroeid.

Joel Osteen wordt ook bekritiseerd op zijn theologische keuzes. Zo benadrukt hij meer de goedheid van God en preekt hij zelden over zonde. Ook zou hij een zogeheten welvaartsevangelie aanhangen.

Hij trouwde op 4 april 1987 met Victoria L. Iloff. Zij hebben twee kinderen, Jonathan en Alexandra. Osteens oudere broers en zussen Paul, Lisa en Tamara en zijn jongere zusje April zijn ook betrokken bij de fulltime staff van de Lakewood Church. Joels half-broer Justin doet zendingswerk in de buurt van New York.