Joey Roukens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Joey Roukens
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 28 maart 1982
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep componist
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Joey Roukens (Schiedam, 28 maart 1982) is een Nederlands componist.

Opleiding[bewerken]

Roukens studeerde compositie aan het Rotterdams Conservatorium bij Klaas de Vries en psychologie aan de Universiteit Leiden. Verder had hij pianoles bij Ton Hartsuiker.

Selectie Composities[bewerken]


Roukens' composities zijn gespeeld door onder andere het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, ASKO|Schönberg, Tokyo Sinfonietta, het Nieuw Ensemble, het Aurelia Saxofoon Kwartet, Ralph van Raat en Janine Jansen. Zijn idioom wordt gekenmerkt door een directheid en een hoge mate van eclecticisme: in veel van zijn composities streeft Roukens naar een natuurlijk samengaan van elementen uit de meest diverse stijlen, genres en expressievormen. Daarbij is de componist niet wars van het gebruik van diatonische, drieklank-gebaseerde harmonieën, een regelmatige ritmische puls, referenties aan populaire muziek, het 'stelen' uit de muzikale erfenis van het verleden en een banale wending op zijn tijd. Roukens is lange tijd ook in de popmuziek actief geweest.[bron?]

Prijzen en onderscheidingen[bewerken]

Roukens won het Flutonicon Compositieconcours (composities voor fluit) in 1997. Met het stuk De verborgen wereld (1997) haalde hij de eerste prijs op het Prinses Christina Concours 1998 in de categorie "eigen compositie".

Externe links[bewerken]