Johan Klaps

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Johan Klaps
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Johan Klaps
Geboren Maaseik, 19 augustus 1970
Kieskring Flag of Antwerp.svg Antwerpen
Regio Vlag Vlaanderen Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politicus
Bankier
Partij N-VA
Functies
2013-heden Gemeenteraadslid Antwerpen
2014-2018 Volksvertegenwoordiger
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Johan Klaps (Maaseik, 19 augustus 1970) is een Belgisch Vlaams-nationalistisch politicus van de N-VA.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Klaps werd licentiaat vertaler Nederlands-Engels-Italiaans aan het UFSIA, waarna hij een aanvullende studie in de internationale politiek volgde. Na zijn studies werkte hij een jaar als reisleider in de Verenigde Staten. Na zijn terugkeer in België richtte hij in Berchem een filiaal op van de Argentabank. Na tien jaar werd hij vervolgens zaakvoerder van het AXAfiliaal in Berchem.

Kort na de oprichting van de N-VA werd hij lid van deze partij. Klaps engageerde zich in de lokale afdeling van Berchem en in 2010 werd hij voorzitter van deze afdeling. In 2012 werd hij verkozen tot gemeenteraadslid van Antwerpen, een functie die hij nog steeds uitoefent.

Bij de federale verkiezingen van mei 2014 stond hij als eerste opvolger op de N-VA-kieslijst voor de Kamer van volksvertegenwoordigers in de kieskring Antwerpen. Toen volksvertegenwoordiger Jan Jambon in oktober 2014 als federaal minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken toetrad toe de regering-Michel I, volgde Klaps hem op in de Kamer. Hij hield er zich vooral bezig met financiële dossiers. Met de val van Michel I in december 2018 verloor Jambon zijn ministerportefeuille en keerde hij terug naar de Kamer, ten nadele van Klaps. In 2019 raakte hij niet verkozen voor een nieuw mandaat in de Kamer. Vervolgens werd hij actief als zelfstandig consultant.[1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]