John B. Nixon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
20-04-2018
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

John B. Nixon (1 april 1928 - 14 december 2005) was een 77 jaar oude Amerikaanse man die op 14 december 2005 werd geëxecuteerd in de staat Mississippi. Hij was op 2 april 1986 veroordeeld voor de huurmoord op Virginia Tucker in Rankin County. Met zijn 77 jaar was hij de oudste ter dood veroordeelde sinds 1976.

De man die Nixon ingehuurd had voor de moord, de ex-man van Virginia Tucker, ging zelf levenslang achter de tralies. Terwijl Nixon vastgebonden lag, wachtend op de dodelijke injectie, zou hij gezegd hebben: "Ik heb Virginia Tucker niet vermoord. Ik weet diep in mijn hart, en het doet me pijn het toe te geven, dat het mijn zoon was en een Spaanse vriend en een andere man uit Jackson." Hij zei dat hij alleen bekend had omdat hij zijn zoon niet wilde zien eindigen op de manier waarop hij zelf nu aan zijn einde kwam.