John Emil List

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

John Emil List (17 september 1925 - 22 mei 2008) was een Amerikaanse seriemoordenaar die zijn eigen familie (moeder, vrouw, dochter en twee zoons) heeft vermoord. Hij stond tot 1989 op de lijst van de FBI als meest gezochte crimineel. Hij kreeg de bijnaam The Westfield Boogeyman.

De moorden[bewerken]

John Emil List werd op 17 september 1925 geboren als zoon van Johann Friedrich List en Alma List-Küster. Hij kreeg een lutherse opvoeding en ging naar de zondagschool.

List vermoordde op 9 november 1971 zijn vrouw Helen eerst, vervolgens zijn moeder Alma. Zijn dochter Patricia en zijn jongste zoon Fred volgden daarna. Zijn oudste zoon Johnny zat op voetbal. Hij haalde hem op met de fiets en eenmaal thuis schoot hij hem ook dood. List had voor de moorden een overall en handschoenen aangetrokken. Het vuurwapen heeft hij in de handen van zijn vrouw Helen gedrukt.

De lijken van zijn vrouw en kinderen begroef hij in de kelder. Zijn moeder wikkelde hij in een deken en bracht deze naar haar slaapkamer in haar bed. Zo wilde hij de schijn op na houden dat zijn vrouw met de kinderen vandoor gegaan is, terwijl ze zijn moeder had vermoord.

List die in financiële nood verkeerde, vermoordde zijn moeder waarschijnlijk om de levensverzekering. De kinderen en zijn vrouw moesten dood omdat het bij zijn plan hoorde.

List nam ook het vliegtuig naar Richmond, Virginia, waar hij als boekhouder verder leefde onder de schuilnaam Robert Peter Clark. In 1984 werden de lijken echter gevonden door de nieuwe bewoners van zijn huis. De FBI opende toen een zoekactie naar John Emil List. Niet alleen verdenken ze List van het vermoorden van zijn familie, ook werd hij verdacht de geheimzinnige D.B. Cooper, de vliegtuigkaper van de Boeing 727 op 24 november 1971, te zijn.

In 1989 vond de FBI hem uiteindelijk in Richmond. In 1990 kreeg hij levenslang. Hij heeft nooit spijt betuigd.