John F. Kennedy Stadium

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
John F. Kennedy Stadium
John F. Kennedy Stadium
Plaats Philadelphia
Capaciteit 102.000
Geopend 15 april 1926
Architect(en) Simon & Simon
Bespelers Philadelphia Eagles (NFL)
Gesloten 13 juli 1989
Afgebroken 1992
Oppervlakte gras
Portaal  Portaalicoon   Sport

Het John F. Kennedy Stadium (voorheen het Philadelphia Municipal Stadium en Sesquitennial Stadium) was een Americanfootballstadion in de Amerikaanse stad Philadelphia.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het stadion werd gebouwd als onderdeel van de Sesquicentennial Exposition en de eerste bespelers van het stadion waren de Philadelphia Quakers die uitkwamen in de allereerste American Football League. In de jaren dertig speelde ook de Philadelphia Eagles enige jaren in het stadion hun wedstrijden. Daarnaast werden in het stadion de jaarlijkse Army-Navy Games georganiseerd. In 1964 werd het stadion hernoemd naar de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy die een jaar eerder was vermoord.

Ook is het stadion gebruikt voor vele muzikale optredens, zo traden The Beatles en The Rolling Stones er op en was het stadion in 1985 het toneel van de Amerikaanse versie van Live Aid. Het laatste concert dat in het stadion werd gegeven was van de band Grateful Dead. In 1989 nam burgemeester Wilson Goode het besluit om het stadion te sluiten vanwege het instortings- en mogelijke brandgevaar. Plannen om het stadion te renoveren gingen niet door en het stadion werd in september 1992 gesloopt.

Tegenwoordig staat op de plek van het stadion het overdekte sportstadion het Wells Fargo Center.