John Julius Norwich

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
John Julius Cooper
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 15 september 1929
Overleden 1 juni 2018
Nationaliteit Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Beroep historicus, televisiepersoonlijkheid
Bekend van Boeken over Byzantijnse Rijk

John Julius Cooper, 2nd Viscount Norwich CVO (15 september 1929 - 1 juni 2018), beter bekend als John Julius Norwich was een Brits historicus, schrijver, televisiepersoonlijkheid en lid van het Hogerhuis.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Afkomst[bewerken | brontekst bewerken]

Norwich is de zoon van de Britse Conservatieve politicus en diplomaat Duff Cooper en van Lady Diana Cooper, een gevierde schoonheid en beroemdheid. Via zijn vader stamt hij af van de Brits koning Willem IV en diens maîtresse Dorothea Jordan. Sinds 1954, na het overlijden van zijn vader, was hij burggraaf Norwich.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Nadat hij was afgestudeerd aan de Universiteit van Oxford trad hij in dienst van Britse diplomatieke dienst. Hij diende in Joegoslavië en Libanon. Ook was hij lid van de Britse delegatie bij de Ontwapeningsconferentie in Genève. Na de dood van zijn vader in 1954 erfde hij diens titel van burggraaf, die Duff Cooper in 1952 had verkregen. Hierdoor werd hij lid van het Britse House of Lords.

In 1964 verliet Norwich de diplomatieke dienst om schrijver te worden. Hij schreef een aantal boeken over de geschiedenis van het Byzantijnse Rijk en Venetië. Ook werkte hij jarenlang voor de Britse televisie.

Werken[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]