John Julius Norwich

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
John Julius Cooper
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 15 september 1929
Nationaliteit Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Beroep historicus, televisiepersoonlijkheid
Bekend van Boeken over Byzantijnse Rijk

John Julius Cooper, 2nd Viscount Norwich CVO (15 september 1929) - bekend als John Julius Norwich - is een Brits historicus, televisiepersoonlijkheid en lid van het Hogerhuis.

Biografie[bewerken]

Afkomst[bewerken]

Norwich is de zoon van de Britse Conservatieve politicus en diplomaat Duff Cooper en van Lady Diana Cooper, een gevierde schoonheid en beroemdheid. Via zijn vader stamt hij af van de Brits koning Willem IV en diens maîtresse Dorothea Jordan.

Carrière[bewerken]

Nadat hij was afgestudeerd aan de Universiteit van Oxford trad hij in dienst van Britse diplomatieke dienst. Hij diende in Joegoslavië en Libanon. Ook was hij lid van de Britse delegatie bij de Ontwapeningsconferentie in Genève. Na de dood van zijn vader in 1954 erfde hij diens titel van burggraaf, die Duff Cooper in 1952 had verkregen. Hierdoor werd hij lid van het Britse House of Lords.

In 1964 verliet Norwich de diplomatieke dienst om schrijver te worden. Hij schreef een aantal boeken over de geschiedenis van het Byzantijnse Rijk en Venetië. Ook werkte hij jarenlang voor de Britse televisie.

Werken[bewerken]

Externe link[bewerken]