John Middleton

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

John Middleton was een vriend van Billy the Kid en vocht in The Lincoln County War aan de kant van The Lincoln County Regulators.

Het is niet bekend in welk jaar hij is geboren maar het is ongeveer rond het jaar 1854. Ook is niet bekend wanneer hij voor John Tunstall ging werken maar dat is ongeveer in de jaren 70 van de negentiende eeuw. Ten tijde van The Lincoln County War was hij ingeveer 25 en had toen zwart haar en zwarte ogen, ook was zijn huid vermoedelijk vrij donker en had hij een grote snor. Hij was een zeer goed met het vechten met zijn vuisten en kon hij zeer goed met een pistool overweg.

The Lincoln County War[bewerken]

Op 18 februari 1878 werd John Tunstall vermoord door William Morton, Jesse Evans and Tom Hill en John Middletown was toen dichtbij genoeg om zijn laatste woorden te horen, tevens was dit het officiële begin van The Lincoln County War. Hij was ook bij de meeste belangrijke gebeurtenissen van deze oorlog zoals op 1 april 1878, het vuurgevecht met Sheriff William J. Brady. Drie dagen na dat gevecht raakte hij zwaargewond door Buckschot Roberts door The Blazer's Mill vuurgevecht. Een tijd later was hij weer gezond en sloot hij zich weer aan bij de andere regulators. Hij was waarschijnlijk niet aanwezig bij The Five Day Ordeal. Na de oorlog ging hij zijn eigen kant op. Zijn dood is vandaag de dag niet bekend; er zijn meerdere mogelijkheden, namelijk dat in New Mexico bleef en dat hij stierf aan de pokken op 18 november 1882 in San Lorenza. Maar het is ook mogelijk dat hij vertrok naar Kansas waar hij werkte als cowboy en trouwde; in deze versie sterft hij ergens in het jaar 1885 doordat hij verdronk of overleed aan de gevolgen van de kogel van Buckschot Roberts.