John Pérez

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
John Pérez
John A. Pérez
John A. Pérez
Geboren 28 september 1969
Politieke partij Democratische Partij
Beroep Vakbondsleider
Politicus
Voorzitter van het California State Assembly
Aangetreden 1 maart 2010
Einde termijn 12 mei 2014
Voorganger Karen Bass
Opvolger Toni Atkins
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Californië

John A. Pérez (28 september 1969) is een Amerikaans voormalig vakbondsman en politicus van de Democratische Partij uit Californië.

Loopbaan[bewerken]

Zeven jaar lang werkte John Pérez voor de United Food and Commercial Workers, een vakbond die supermarktpersoneel vertegenwoordigt.

Pérez zetelde van 1 maart 2010 tot 12 mei 2014 in het California State Assembly, waar hij verkozen werd tot voorzitter of Speaker. In 2013 kondigde Pérez aan dat hij zich niet herverkiesbaar zou stellen als lid van het assemblée, maar dat hij kandidaat was om State Controller te worden, financieel directeur van de staat. Pérez eindigde derde; zijn partijgenote Betty Yee won de verkiezing. Hoewel hij eerst om een hertelling vroeg in 13 county's, gaf Pérez een maand na de verkiezing toch toe verloren te hebben. Daarna werd John Pérez een regent van de Universiteit van Californië.

Pérez is homoseksueel en zette zich als parlementslid in voor de lgbt-gemeenschap in Californië. Hij was de eerste niet-heteroseksuele voorzitter van het California State Assembly.