Johnny Thunders

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Johnny Thunders

Johnny Thunders, geboren als John Anthony Genzale, Jr. (Queens, 15 juli 1952 - New Orleans, 23 april 1991) was een rock-'n-roll-artiest die bekend is geworden als zanger en gitarist van The New York Dolls - en The Heartbreakers - glamrockers/punkers uit jaren 70 begin 80 van de 20e eeuw. Uit dezelfde scene als de Ramones waarmee enkele nummers zijn uitgewisseld, zoals Chinese Rocks (straatnaam voor heroïne, een geliefde drug bij Thunders en de andere bandleden).

Als een van de weinigen uit deze scene wist hij ook met een solo-elpee te overtuigen, het album So Alone (1978). Aan de plaat werkten mee: Chrissie Hynde (The Pretenders), Phil Lynott (Thin Lizzy), Steve Marriott (Small Faces), Peter Perrett (Only Ones) en de Sex Pistols-leden Steve Jones en Paul Cook.

Hij trad eind jaren 80 'solo' (met andere bands dan NYD) nog op. Bij een optreden in Paradiso (laatste optreden in Nederland) was hij min of meer op tijd, maar moest wegens dronkenschap de exacte teksten laten lopen.

Thunders zou zijn overleden aan een overdosis drugs, maar niet iedereen denkt dat het echt een ongeluk was, maar dat hij ofwel belazerd is met troep of 'gewoon' vermoord is.