Johnny White

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Johnny White
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Johnny Laurent Wittevrouw
Geboren Kaggevinne, 13 juni 1946
Overleden Aalst, 13 januari 2014
Land Vlag van België België
Werk
Genre(s) Levenslied
Beroep Zanger
[dode link] Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Johnny White, artiestennaam van Johnny Laurent Wittevrouw (Kaggevinne, 13 juni 1946Aalst, 13 januari 2014), was een Vlaams zanger van het levenslied.

Biografie[bewerken]

White werd in de jaren 60 bekend via het BRT-programma Canzonissima. Zijn grootste hit werd Verloren Hart, Verloren Droom uit 1971. Andere grote hits van White waren: Jij Weet Wat Liefde Is en Maar Waarom.

In 2001 vierde hij zijn 35-jaar jubileum in een dubbelconcert met Marjan Berger die eveneens haar 35 jaar carrière vierde. De twee artiesten hadden daarom een duet opgenomen met titel "I Love You". In ditzelfde jaar (2001) verscheen er van hem nog een verzamelaar “Blijf je bij mij” waarop ook 7 nieuwe nummers staan. In 2003 werd Johnny White opgenomen in de Eregalerij van Radio 2 en SABAM met “Verloren hart, verloren droom”. In het voorjaar van 2006 bracht Johnny White een nieuwe cd uit “Onvergetelijke Liefdesliedjes” gericht op senioren. Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum werd een tweede cd uitgebracht met de toepasselijke naam “Heel m”n leven”. In 2008 werd Johnny White uit tal van artiesten uitgekozen door VTM en werd op de affiche geplaatst van het Schlagerfestival 2008 in de Ethias Arena te Hasselt.

White was geruime tijd eigenaar van een dancing met aanpalend restaurant in Scherpenheuvel, zijn thuisstad.

Begin 2014 overleed White aan een hartaanval. Op 13 mei 2015 kreeg hij de postume award op de 11e editie van de Golden Lifetime Awards van de stad Aarschot. De Golden Lifetime Award ging naar Liliane Saint-Pierre en de carrièreprijs naar Rita Deneve.