Johny Voners

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Johny Voners
Johny Voners als Xavier Waterslaeghers
Johny Voners als Xavier Waterslaeghers
Algemene informatie
Volledige naam Johny Hoebrechts
Geboren 26 augustus 1945
Geboorteplaats Tienen
Land Vlag van België België
Werk
Beroep Acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Johny Voners, artiestennaam van Johny Hoebrechts (Tienen, 26 augustus 1945), is een Vlaamse acteur. Hij is vooral bekend als Xavier Waterslaeghers uit de sitcom F.C. De Kampioenen, een rol die hij meer dan 20 jaar vertolkte.

Levensloop[bewerken]

Voners trad in 1960 reeds op als 15-jarige knaap in de variété. Hij werkte in 1965 mee aan de Nederlandse les op de toenmalige RTBF in feuilletonvorm en behaalde de eerste prijs conservatorium met leraar Nand Buyl.

Hij was van 1973 tot 2006 getrouwd met theater- en filmactrice Janine Bischops. In de zomer van 2006 gingen Bischops en Voners uit elkaar, in een zaak die veel aandacht kreeg in de populaire kranten en tijdschriften. Hun huwelijk bleef kinderloos. Op 15 december 2012 trouwde Voners met een nieuwe vriendin. Uit zijn allereerste huwelijk heeft Johny een dochter, Els Hoebrechts (1971). Zij is redacteur en kinderboekenauteur.

Naast acteren bouwde Voners sinds 2000 ook een zangcarrière uit. Zo toert hij reeds enkele jaren rond met Aznavoners, waarin hij liedjes van Charles Aznavour ten gehore brengt. Ook met andere Franse chansons, zoals o.a. van Joe Dassin, trad hij op. Hij maakte eveneens deel uit van de Antwerpse coverband De Grungblavers, waarbij een tiental BA's (Bekende Antwerpenaren) bekende en gekende liedjes coveren in het Antwerps. In 2014 heeft Voners alle zangactiviteiten stopgezet.[1]

Filmografie[bewerken]

Johny Voners heeft er reeds een vrij grote televisiecarrière opzitten, waaronder: