Joint Operations: Typhoon Rising

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Joint Operations: Typhoon Rising
Ontwikkelaar Novalogic
Uitgever Novalogic
Datum van uitgave 13 mei 2004
Genre First person shooter
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Leeftijdsklasse PEGI : 16+
ESRB : T (Teen)
Platform Microsoft Windows PC
Media DVD
Systeemeisen
Pentium III 1.2Ghz, 256MB RAM, #d Videokaart
Navigatie
Uitbreiding Joint Operations: Escalation, Joint Operations: International Conflict
Voorloper Delta Force: Black Hawk Dawn
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Joint Operations: Typhoon Rising (ook wel JO:TR, JOPS of JO genoemd) is een first person shooter met een andere inslag dan vergelijkbare spellen. In dit spel draait het namelijk voornamelijk om het gezamenlijk spelen tegen de computer, het zogenaamde Cooperative Gaming (kortweg Co-op), in plaats van tegen andere spelers. In dit spel draait het met name om teamwork, iets wat pas later door andere ontwikkelaars als EA-games werd overgenomen met spellen als Battlefield 2.

Het Verhaal[bewerken]

Het spel speelt zich af in Indonesië, de rebellen zijn daar volledig losgeslagen, en hebben alle regio's volledig in de hand. Vanuit de Verenigde Naties worden er vanuit alle landen troepen gestuurd om Indonesië weer terug te geven aan de bevolking. Jij maakt als speler onderdeel uit van het vredesfront, en van jou wordt verwacht dat je alle vijandige troepen elimineert, en hierbij de bevolking zo veel mogelijk spaart. In het spel heb je de beschikking over alle mogelijke (leger)voertuigen van tanks tot cross-motoren en helikopters welke allemaal te besturen zijn door de speler zelf.

Ontwikkeling[bewerken]

Na een stilte rond Novalogic na de uitgave van Delta Force: Black Hawk Down, kwam na 5 jaar de langverwachte opvolger in BETA-vorm uit. Spelers van over de hele wereld werd gevraagd mee te doen aan het grootste BETA-project in de gaming-industrie tot dan toe. Men kon het spel gratis downloaden vanaf de servers van Novalogic, en het spel dan gedurende een half jaar uittesten en commentaar leveren. Na deze periode hebben de ontwikkelaars lering getrokken uit de opmerkingen, suggesties en klachten en het spel aan een grondige oppoetsbeurt onderworpen. Na deze opknapbeurt is er door een selecte groep beta-testers nog eenmaal gedurende dertig dagen getest, en zijn alle bugs zo goed als uit het spel gehaald, en is het geworden zoals we het spel nu kennen.