Jonathan Borofsky

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Molecule Man in Berlijn

Jonathan Borofsky (Boston (Massachusetts), 2 maart 1942) is een Amerikaanse beeldhouwer.

Leven en werk[bewerken]

Borofsky behaalde zijn bachelor Fine Arts aan de Carnegie Mellon University, Pittsburgh in 1964, waarna hij zijn studie in Frankrijk vervolgde aan de Ecole de Fontainebleau. Hij voltooide ten slotte zijn masteropleiding Fine Arts aan de Yale-universiteit, New Haven (Connecticut) in 1966. In de zestiger jaren probeerde hij Minimal Art en Pop art met elkaar te verbinden. In de zeventiger jaren ving hij aan zijn bovendimensionale beelden te creëren.

Borofsky woont en werkt in Maine.

Bekende werken[bewerken]

Jonathan Borofskys bekendste werken, zeker bij het grote publiek, zijn ongetwijfeld zijn "Hammering Men" sculpturen. De grootste Hammering Man is geplaatst in Frankfurt am Main (Duitsland) en de op een na grootste in Seattle (Washington). Andere exemplaren staan in New York, Minneapolis, Los Angeles, Bazel, Seoel en Washington D.C..

Daarnaast hebben nog faam verworven zijn beelden "Walking to the Sky", "Molecule Man", "Walking Man" , "Running Man", "Flying man", "Ballerina Clown", "Freedom" en "Flying Man/I dreamed I could fly" in de Verenigde Staten, Canada en Europa (voornamelijk Duitsland).

Enkele tentoonstellingen[bewerken]

Fotogalerij[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]