Jos van der Maesen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jos van der Maesen
Jos van der Maesen in 2019
Volledige naam Laurentius Josephus Gerardus van der Maesen
Geboren 1944
Geboorteland Nederland
Standaardafkorting Maesen
Toelichting
De bovenaangeduide standaardaanduiding, conform de database bij IPNI, kan gebruikt worden om Jos van der Maesen aan te duiden bij het citeren van een botanische naam. In de Index Kewensis is een lijst te vinden van door deze persoon (mede) gepubliceerde namen.
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Jos van der Maesen, professor emeritus dr. ir. L.J.G. van der Maesen (1944) is een Nederlandstalige plantkundige, gespecialiseerd in de flora van Afrika. Volgens de Index Kewensis heeft hij zo'n vijftig nieuwe botanische namen (mede)gepubliceerd. In recente tijden zijn de hoofdwerkzaamheden van Van der Maesen aan de onderfamilie Caesalpinioideae van de familie Leguminosae.

Van der Maesen kwam in mei 1996 in de Nederlandse media bij de ontdekking van een nieuwe boomsoort van 40m hoog in Gabon, ontdekt door de Wageningse bosbouwstudent Xander van der Burgt tijdens veldwerk in Gabon, in een project geleid door Jos van der Maesen. Het bleek niet alleen een nieuwe soort, maar ook de enige soort in het genus binnen een straal van enkele duizenden kilometers.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]