Joyce De Troch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Joyce De Troch (Dendermonde, 2 juli 1974) is een Belgische mediafiguur. Ze werkte onder andere als presentatrice, actrice, zangeres, panellid in tv-spelletjes en fotomodel.

Biografie[bewerken]

Na haar middelbare school vatte ze de studie psychologie aan, die ze echter vroegtijdig beëindigde. Daarna probeerde ze het even met een talenopleiding.

De Troch kwam voor het eerst in de belangstelling door haar deelname aan de verkiezingen van Miss Belgian Beauty in 1995. Ze werd uitgesloten van deze verkiezing wegens inbreuk op de reglementen, toen ze werd betrapt met een journalist op haar kamer.

Ondanks deze op het eerste gezicht slechte reclame, kreeg De Troch de kans om voor televisie te gaan werken. Ze debuteerde als presentatrice van het datingprogramma Ideale Maten op VT4, dat ze samen met Thomas Siffer twee seizoenen presenteerde. Daarna presenteerde ze een ander datingprogramma Streetmate op VT4 en acteerde ze in de Vlaamse komische serie Verschoten & Zoon op VTM. Op TV Limburg presenteerde ze het programma Tjing Tjing. Daarnaast zong ze van 1997 tot maart 1999[1] in de meidengroep Opium.

In oktober 1997 werkte ze mee aan een naaktreportage in het blootblad Playboy. In april 1999 ging ze voor datzelfde blootblad een tweede maal uit de kleren.

In 2007 was De Troch het gezicht van De Nacht van Exclusief. Hierbij droeg ze een jurk ontworpen door Nicky Vankets. In datzelfde jaar was ze werkzaam voor de radiozender Zen FM.

Begin 2001 heeft De Troch samen met haar moeder Vera Van den Abbeele het evenementenbureau Enjoy opgericht voor het organiseren van (exclusieve) feesten. In mei 2009 werd, na een klacht van een misnoegde klant, een gerechtelijk onderzoek gestart naar mogelijke fiscale fraude bij het evenementenbureau. Zij en haar moeder werden hiervoor in januari 2011 veroordeeld tot acht maanden cel met uitstel.[2]

In september 2011 gooide De Troch een ijsemmer leeg over Jan Hoet als wraak op zijn column over haar in Dag Allemaal.[3]

Privé[bewerken]

Op persoonlijk gebied kwam De Troch in de aandacht door haar relatie sinds eind 1998 met Peter Hoogland, die toen TOPradio-DJ was en later gedelegeerd bestuurder van het Casino-Kursaal van Oostende werd. Ze trouwden op 30 september 2000 in het Spaanse bergdorpje Benahavís. Aan de relatie kwam in 2006 een einde.

De Troch woont samen met haar vriend, piloot Gert De Herde. Samen hebben ze twee dochtertjes, Alexia (31 augustus 2009) en Adriana (28 april 2011).