Joyce De Troch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Joyce De Troch (Dendermonde, 1974) is een Belgische mediafiguur. Ze werkt onder andere als presentatrice, actrice, zangeres, panellid in tv-spelletjes en fotomodel, is weddingplanner en heeft een eigen kledinglijn.

Biografie[bewerken]

Na haar middelbare school in Namen, ging ze naar RUG en vatte ze de studie psychologie aan. Daarna deed ze nog een talenopleiding.

De Troch kwam voor het eerst in de belangstelling door haar deelname aan de verkiezingen van Miss Belgian Beauty in 1995. Daar werd ze uitgesloten en kreeg ze massa's media-belangstelling. Zaki, Jackie Dewaele die toen een productiehuis leidde, nam haar onder zijn vleugels en stoomde haar klaar om als presentatrice te beginnen bij VT4.

Ondanks deze op het eerste gezicht slechte reclame, kreeg De Troch de kans om voor televisie te gaan werken. Ze debuteerde als presentatrice van het datingprogramma Ideale Maten op VT4, dat ze samen met Thomas Siffer twee seizoenen presenteerde. Daarna presenteerde ze een ander datingprogramma Streetmate op VT4 en acteerde ze in de Vlaamse komische serie Verschoten & Zoon op VTM. Op TV Limburg presenteerde ze het programma Tjing Tjing. Ze heeft ook meegespeeld in 2 filmen. Daarnaast zong ze van 1997 tot maart 1999[1] in de meidengroep Opium.

In oktober 1997 werkte ze mee aan een naaktreportage in het blootblad Playboy. In april 1999 ging ze voor datzelfde blootblad een tweede maal uit de kleren. Playboy werd ook haar hoofdsponsor voor haar deelnames aan de GTA waar ze met Porsche reed.

Begin 2001 heeft De Troch samen met haar mama Vera Van den Abbeele het evenementenbureau Enjoy opgericht voor het organiseren van (exclusieve) huwelijken en feesten dat ze tot op heden nog steeds succesvol runt.

Ze heeft ook haar eigen kledinglijn Angels Have Wings.

Een dame met een mening, die ze vandaag uit in Joyce en co, het online platform inettv.online samen met Jurgen Verstrepen.

Privé[bewerken]

Ze trouwde op 30 september 2000 in het Spaanse bergdorpje Benahavís. Aan dat huwelijk kwam in 2006 een einde.

Joyce heeft twee dochtertjes, Alexia (2009) en Adriana (2011) met haar partner Gert.