Jef Barzin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Jozef Barzin)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jef Barzin
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Priester van de Rooms-Katholieke Kerk
Wapen
Geboren 1 januari 1947
Plaats Vlag van België Berchem
Wijdingen
Priester 2 juli 1971
Kerkelijke loopbaan
Huidige functie Deken van Antwerpen
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Jozef (Jef) Barzin (Berchem op 1 januari 1947) is deken van het dekenaat Antwerpen.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Hij werd tot priester gewijd op 2 juli 1971. Vanaf 1984 nam hij deel aan de Oecumenische Werkgroep Pedofilie. De werkgroep wilde "de kerken sensibiliseren voor het verschijnsel pedofilie, informatie doorgeven en vooroordelen wegnemen.” Ook wilde het een ontmoetingspunt zijn voor pedofielen “om met elkaar van gedachten te wisselen en elkaar te bemoedigen". "Allen zijn welkom die pedofilie en pedofielen beter willen leren kennen onder voorwaarde dat dit in openheid, respect en betrouwbaarheid geschiedt.”[1]

Op 10 april 1988 werd hij pastoor van de Sint-Lambertusparochie in Antwerpen. Op 18 juni 2003 kwamen daar de parochies Sint Amandus en Sint Eligius te Antwerpen bij.

Op 1 september 2007 benoemde bisschop Paul Van den Berghe hem tot deken van het dekenaat Antwerpen waarmee hij E.H. Buelens opvolgde. In deze hoedanigheid werd hij ook lid van de Bisschopsraad.[2] Sinds 1 november 2009 is hij ook pastoor-deken in de parochie Sint Jan Baptist (Berendrecht) en de parochies Heilig Hart en Heilige Bernadette (Deurne). Sinds 2011 is hij tevens pastoor van de parochie Sint-Rumoldus (Deurne).

In 2017 nam hij ontslag als deken van het dekenaar Antwerpen-Noord.[3]