Judith Osborn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Judith Osborn
Judith Osborn.JPG
Algemene informatie
Geboren Den Helder, 3 december 1966
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Beroep ontwerpster
ondernemer
Overig
Partner(s) Robert Osborn
Bert van der Veer
Portaal  Portaalicoon   Mode

Judith Osborn (Den Helder, 3 december 1966) is een Nederlandse ondernemer , TV persoonlijkheid en ontwerper.

Levensloop[bewerken]

Als echtgenote van de vermogende vishandelaar Robert Osborn (1943-2007) was Judith Osborn een bekende in Nederlandse societykringen. Vanaf 2005 richtte ze zich op de verkoop van T-shirts met een uitdagende opdruk, zoals Ich habe es nicht gewurst, Fish Wife en Waar rook is, is worst. Ze startte de verkoop via het internet. Dit groeide in korte tijd uit tot het bedrijf The Confection Company, dat leverde aan ruim 100 winkels. In 2006 bracht ze een complete kledinglijn op de markt. In juli 2007 was ze gasthoofdredacteur van het blad Quote. Op een modeshow werd aan haar het eerste exemplaar uitgereikt door Jort Kelder en Mischa van de Woestijne, die verkleed waren als Viktor & Rolf.

Weduwe en ondernemer[bewerken]

Na het overlijden van haar echtgenoot in augustus 2007 raakte Osborn in financiële problemen en werd haar bedrijf failliet verklaard. In januari 2008 startte zij met ondernemer Peter Blokker de designstudio Osblo. Ze ontwierp collecties voor de winkelketen CoolCat en werd door automerk Smart ingeschakeld om een speciale editie van de Smart Forfour te ontwerpen. Ook kwam ze met een eigen lijn van schoolartikelen.

Overige bezigheden[bewerken]

Osborn stond op de covers en had reportages in bladen als Linda, Quote, Beau Monde, Miljonair, AM magazine en Veronica magazine. Ze deed mee aan de quiz De slimste en was een van de deelnemers in het eerste seizoen van de remake van het televisieprogramma Fort Boyard in 2011. Ook trad zij op in het programma Wie is de reisleider? van RTL 5 als vervanger van Tatjana Šimić. Voor RTV Noord-Holland presenteert zij het programma Weekje Osborn.