Junior Enterprise

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Een Junior Enterprise is een lokale non-profitorganisatie die volledig door studenten wordt gerund. De eerste Junior Enterprise werd opgericht in Frankrijk in 1967 en inmiddels zijn er meer dan 280 in heel Europa. In Nederland is in 1987 de eerste Junior Enterprise opgericht in Eindhoven, genaamd UniPartners. Inmiddels zijn er elf UniPartners vestigingen door heel Nederland. In Vlaanderen is er sinds 2007 ook een Junior Enterprise, namelijk AFC (Academics For Companies).

Een Junior Enterprise functioneert als een academisch adviesbureau. Master-studenten kunnen via een Junior Enterprise opdrachten aannemen uit het bedrijfsleven die aansluiten bij hun opleiding. Op die manier kunnen ze op professionele basis praktische studie-ervaring opdoen en kennismaken met het bedrijfsleven. Anderzijds laat het bedrijven kennismaken met de potentie van studenten en kunnen zij door de non-profitbasis van de organisatie hun projecten met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding laten uitvoeren. Junior Enterprises zijn doorgaans gelieerd aan universiteiten.

Een Junior Enterprise werkt in de eerste plaats in het belang van ondernemende studenten en wordt ook door studenten bestuurd. Haar bestuur omvat vaak een bestuursvoorzitter, een secretaris, een penningmeester, een acquisitie-manager en een human resources manager. Soms omvat zij ook public relations, account- en kwaliteitsmanagement.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]