K-Swiss

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
K-Swiss
Logo
Oprichting 1966
Oprichter(s) Art en Ernie Brunner
Eigenaar E-Land Group
Hoofdkantoor Westlake Village, Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Producten sportschoenen, sportkleding
Industrie sportartikelen
Website kswiss.com
Portaal  Portaalicoon   Economie
Sportschoen van K-Swiss
Vera Zvonarjova, gesponsord door K-Swiss

K-Swiss is een Amerikaans producent van sportschoenen, -kleding en -accessoires, gevestigd in Westlake Village, Californië. De schoenen van K-Swiss zijn te herkennen aan de vijf parallelle strepen op de zijkant.

Het bedrijf is in 1966 in Van Nuys (een stadsdeel van Los Angeles) opgericht door twee Zwitserse broers, Art en Ernie Brunner. Aanvankelijk heette het "Brunner Enterprises", in 1972 veranderde dit in "K-Swiss". De broers brachten de eerste Amerikaanse volledig uit leer gemaakte tennisschoen op de markt: de K-Swiss Classic. Het was gedurende twee decennia het enige model dat ze verkochten. Tegenwoordig biedt het merk een uitgebreid gamma van tennisschoenen, loopschoenen, sneakers en vrijetijdskleding.

K-Swiss is de schoenen- en kledingsponsor (geweest) van onder meer de tennisspelers Bob en Mike Bryan, Sam Querrey, Mardy Fish,[1] Gael Monfils en Vera Zvonarjova. Acteurs als Danny McBride (in zijn rol van Kenny Powers)[2] en Ed Westwick[3] hebben deelgenomen aan advertentiecampagnes van K-Swiss.

Anno 2016 is K-Swiss een merknaam van K-Swiss Global Brands (KSGB), met hoofdkwartier in Westlake Village, CA en actief in meer dan 100 landen met kantoren in Toronto, Fountain Valley, Haarlem, Lyon, Barcelona, Sydney, Dongguan, Hong Kong en Taipei. KSGB is op haar beurt sedert 2013 een onderdeel van de Koreaanse multinational E-Land Group.[4]

Zie de categorie K-Swiss van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.