KVC Jong Lede

From Wikipedia
Revision as of 22:26, 5 July 2011 by Byl (talk | contribs) (navigatie, linkfix)
Jump to navigation Jump to search
KVC Jong Lede
Naam Koninklijke Voetbalclub Jong Lede
Stamnummer 3957
Plaats Lede
Voorzitter Vlag van België Rudi Van Limbergen
Tenue
Geldig voor 2010/11
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

KVC Jong Lede is een Belgische voetbalclub uit Lede. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 3957 en heeft groen en wit als kleuren. Lede speelt in de provinciale reeksen, maar speelde in zijn bestaan ook al bijna twee decennia in de nationale reeksen.

Geschiedenis

De club sloot zich tijdens de Tweede Wereldoorlog aan bij de Belgische Voetbalbond en ging van start in de lagere reeksen. In 1972 bereikte Jong Lede voor het eerst in zijn geschiedenis de nationale reeksen. De club kon zich daar handhaven in Vierde Klasse. In 1975 eindigde Jong Lede als derde in zijn reeks, het jaar nadien won Lede zijn reeks. In 1976 promoveerde Lede zo voor het eerst naar Derde Klasse.

Tot begin jaren 80 kon Jong Lede zich vlot handhaven bij de beteren in zijn reeks in Derde Klasse. In 1981 eindigde de ploeg zelfs op een derde plaats in de eindstand. De volgende jaren kreeg de club het echter moeilijker, tot men in 1989 afgetekend op een allerlaatste plaats strandde. Na 13 jaar in Derde Klasse zakte Lede terug naar Vierde. Ook daar kon Lede zich niet handhaven; de ploeg eindigde er het jaar nadien immers als voorlaatste, en degradeerde meteen weer verder. Na 18 jaar nationaal voetbal zakte Jong Lede zo terug naar de provinciale reeksen.

In 2011 haalde Jong Lede een plaats in de provinciale eindronde. De ploeg sloot die succesvol af en promoveerde zo nog eens naar de nationale reeksen.

Externe links

Sjabloon:Navigatie voetbal België Vierde klasse