KVV Laarne-Kalken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Laarne-Kalken
Naam Koninklijke Voetbalvereniging Laarne-Kalken
Stamnummer 4949
Opgericht 1948
2007 (fusie)
Plaats Laarne
Stadion Veldmeers
Competitie 1ste Prov. Oost-Vlaanderen
Tenue
Geldig voor 2014/15
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

KVV Laarne-Kalken is een Belgische voetbalclub uit Laarne. De club is bij de KBVB aangesloten met stamnummer 4949 en heeft geel, rood en wit als kleuren.

Geschiedenis[bewerken | bron bewerken]

De club sloot zich als FC Eendracht Laarne in 1948 aan bij de Belgische Voetbalbond. Laarne bleef er in de provinciale reeksen spelen.

Eind december 2006 ging de club gesprekken aan met het naburige SK Kalken, een jongere club die bij de KBVB was aangesloten met stamnummer 8595, en op dat moment net als Laarne in Derde Provinciale speelde. KFC Eendracht Laarne moest eind april 2007, na afloop van de competitie, zijn terreinen verlaten omdat die door de eigenaars werden verkocht, en ook SK Kalken kampte met infrastructuurproblemen, omdat hun infrastructuur zonevreemd lag. Laarne zou verhuizen naar nieuwe gemeentelijke terreinen bij de sporthal en ook Kalken wou deze terreinen gebruiken. Uiteindelijk kwam het in 2007 tot een fusie tussen beide clubs. De club zou als KVV Laarne-Kalken verder spelen met stamnummer 4949 van Laarne. Stamnummer 8595 werd geschrapt. De rood-gele clubkleuren van Laarne en de wit-gele kleuren van Kalken werden gecombineerd tot de clubkleuren geel, rood en wit. Men speelde verder in Derde Provinciale.

In 2009 werd de fusieclub winnaar van zijn reeks en promoveerde zo naar Tweede Provinciale. Na drie seizoenen behaalde men ook daar de titel en zo stootte KVV Laarne-Kalken in 2012 door naar Eerste Provinciale.

Externe links[bewerken | bron bewerken]