Kamen Rider Wizard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kamen Rider Wizard
Genre Tokusatsu
Speelduur per afl. 24 – 25 minuten
Bedenker Shotaro Ishinomori
Hoofdrollen Shunya Shiraishi
Makoto Okunaka
Junki Tozuka
Yuko Takayama
Tasuku Nagase
Regie Shojiro Nakazawa
Satoshi Morota
Kenzo Maihara
Ryuta Tasaki
Hidenori Ishida
Takayuki Shibasaki
Scenario Tsuyoshi Kida
Junko Kōmura
Daisuke Ishibashi
Muziek Shō Kiryūin
Land van oorsprong Vlag van Japan Japan
Taal Japans
Gerelateerde series Andere Kamen Rider-series
Uitzendingen
Start 2 september 2012
Einde 29 september 2013
Afleveringen 53
Seizoenen Bewerken op Wikidata
Zender TV Asahi
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Kamen Rider Wizard (仮面ライダーウィザード, Kamen Raidā Wizādo) is een Japanse tokusatsuserie, die van 2 september 2012 t/m 29 september 2013 uitgezonden werd op TV Asahi. Het is de 23e van de Kamen Rider-series. De serie telt 53 afleveringen en 5 films.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Zes maanden voor aanvang van de serie vond tijdens een zonsverduistering een mysterieus ritueel plaats. Dit ritueel was bedoeld om een groep magische wezens genaamd de Phantoms naar de aarde te halen via mensen met magische vaardigheden, zogenaamde "Gates". Enige overlevenden van het ritueel zijn Haruto Soma en Koyomi. Om de Phantoms te stoppen krijgt Haruto van een mysterieuze, in het wit geklede man genaamd Shiroi Mahoutsukai, het vermogen om te veranderen in Kamen Rider Wizard. Hij wordt in zijn strijd bijgestaan door een man genaamd Kosuke Nito, die kan veranderen in Kamen Rider Beast.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Kamen Rider Wizard[bewerken | brontekst bewerken]

Haruto Soma (操真 晴人, Sōma Haruto) is een van de weinige mensen op aarde met het vermogen magie te gebruiken. Als kind zag hij zijn ouders omkomen bij een auto-ongeluk, maar de belofte die hij hen vlak voor hun dood deed om altijd te blijven hopen is wat hem redde tijdens het ritueel waarbij de Phantoms naar de aarde kwamen. Hij kon door zijn optimisme de Phantom die via hem de wereld zou betreden in bedwang houden.

Behalve dat hij de Phantoms moet bevechten, ziet hij het ook als zijn taak mensen hoop te geven voor de toekomst, daar wanhoop iemand vatbaar maakt voor de Phantoms. Tussen gevechten door verblijft Haruto meestal in de Omokagedō antiekwinkel.

Haruto’s kracht komt van magische ringen, die hem als Kamen Rider Wizard verschillende gedaantes en vaardigheden geven. Enkele van zijn gedaantes zijn Flame Style, Water Style, Hurricane Style, en Land Style.

Kamen Rider Beast[bewerken | brontekst bewerken]

Kosuke Nito (仁藤 攻介, Nitō Kōsuke): een jongeman uit de prefectuur Fukui. Hij heeft een enorme eetlust en is verzot op mayonaise. Hij studeert archeologie, en vond tijdens een expeditie de Beast Driver, de krachtbron voor Kamen Rider Beast. Toen hij hem bemachtigde liet hij per ongeluk ook een groep monsters vrij, en was derhalve gedwongen Kamen Rider Beast te worden om ze te verslaan. Sindsdien heeft hij een band met de Phatnom Chimera, die zich in de Beast Driver ophield, en moet gedwongen andere Phantoms verslinden om Chimera in leven te houden, daar Chimera’s dood ook zijn dood zal betekenen. Dit maakt dat hij niet altijd op even goede voet staat met Kamen Rider Wizard.

Net als Kamen Rider Wizard, heeft Kamen Rider Beast meerdere gedaantes, die worden gekenmerkt door verschillende kleuren capes.

Bondgenoten[bewerken | brontekst bewerken]

  • Wizardragon (ウィザードラゴン, Wizādoragon): de phantom die via Haruto naar de aarde zou komen, maar door hem tegengehouden werd. Haruto kan hem nu beheersen en oproepen om andere Phantoms te bevechten.
  • Beast Chimera (ビーストキマイラ, Bīsuto Kimaira): een oude, kannibalistische Phantom die opgesloten zit in de Beast Driver, en een band vormt met elke persoon die veranderd in Kamen Rider Beast.
  • Koyomi (コヨミ) Haruto Soma's assistant. Ook zij overleefde het ritueel waar zij en Haruto gedwongen aan deel moesten nemen, maar kan zich nu niks meer herinneren van haar leven van voor die tijd en moet geregeld magische energie innemen om in leven te blijven.
  • Shigeru Wajima (輪島 繁, Wajima Shigeru): de eigenaar van Omokagedō antiekwinkel. Hij is een ervaren juwelier die Haruto’s ringen voor hem maakt.

Phantoms[bewerken | brontekst bewerken]

De Phantoms (ファントム, Fantomu) zijn de antagonisten van de serie. Phantoms ontstaan wanneer mensen met magische vaardigheden, genaamd Gates, zeer veel wanhoop ervaren, waarna de Phantom zich via die persoon’s onderbewustzijn een weg naar buiten baant en daarbij de persoon doodt. Kamen Rider Wizard kan dit voorkomen door ook het onderbewustzijn van een gate te betreden en de Phantom daar te verslaan.

  • Medusa (メデューサ, Medyūsa): een Phantom geboren uit een jonge vrouw. Ze is zeer loyaal aan Wiseman en deinst er niet voor terug om Phantoms die haar niet gehoorzamen te executeren. Net als de mythologische medusa kan ze mensen verstenen. Ze vecht maar zelden zelf. Ze wordt gedood door Wiseman nadat hij haar niet langer nodig heeft.
  • Phoenix (フェニックス, Fenikkusu): een Phantom geboren uit een jongeman. Hij is arrogant, heeft een kort lontje, en is dol op geweld. Zijn favoriete wapen is een brandend zwaard. Net als de mythologische fenix kan hij na te zijn gestorven uit de as herrijzen, en zo verwondingen die voor andere Phantoms fataal zouden zijn overleven. Hij wordt uiteindelijk verslagen wanneer Kamen Rider Wizard hem in de zon gooit, waar hij eindeloos blijft sterven en weer herrijzen zonder kans om te ontsnappen.
  • Gremlin (グレムリン, Guremurin): Een phantom geboren uit een jongeman. Hij heeft in tegenstelling tot de andere Phantoms veel van zijn menselijke karaktereigenschappen behouden. Hij refereert dan ook naar zichzelf en zijn mede-phantoms bij hun menselijke namen. Hij vecht met twee zwaarden.
  • Ghouls: de soldaten van de Phantoms.

Sou Fuek[bewerken | brontekst bewerken]

Bij aanvang in de serie krijgt Haruto steun van een mysterieuze entiteit genaamd Shiroi Mahoutsukai (白い魔法使い, Shiroi Mahōtsukai) (letterlijk vertaald Witte Tovenaar) , die hem de kracht gaf om Kamen Rider Wizard te worden. Zijn naam betekent “witte tovenaar”. Tegelijk worden de Phantoms geleid door een mysterieuze man genaamd Wiseman (ワイズマン, Waizuman), die verantwoordelijk was voor het ritueel dat de eerste Phantoms naar de aarde haalde, en wil dit ritueel nu herhalen. Hij kan veranderen in een Phantom genaamd Carbuncle.

Naarmate de serie vordert blijkt echter dat Shiroi Mahoutsukai en Wiseman in werkelijkheid een en dezelfde zijn: een man genaamd Sou Fuek die de Phantoms naar de aarde gehaald heeft en de oorlog tussen de Kamen Riders en de Phantoms in gang heeft gezet voor zijn eigen doeleinden. Hij wil zijn dode dochter Koyomi terug tot leven brengen, en had de Phantoms en Haruto nodig om de vier tovenaars te vinden die het ritueel daarvoor kunnen voltooien. Dat hij voor het ritueel duizenden mensen moet opofferen doet hem niks. Haruto en Nito stoppen het ritueel net op tijd, en Fuek wordt nadien door de Phantoms gedood.

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. The Ringed Wizard
  2. I Want to Be a Wizard
  3. Transform! Live Broadcast
  4. The Doll and the Pianist
  5. The Deciding Match of the Contest
  6. To a Beautiful Flower
  7. Buying Memories
  8. A New Magic Stone
  9. The Dragon's Cry
  10. National Security Bureau Section 0
  11. The Promise to Defend
  12. The Wagashi of Hope
  13. The Heir to the Dream
  14. The Return of the Film Director
  15. After the Last Scene Is...
  16. The Christmas Miracle
  17. Another Wizard
  18. Magical Power Eating
  19. Today's Life, Tomorrow's Life
  20. Learning the Truth
  21. The Crazed Dance of the Dragons
  22. The Phoenix's Rampage
  23. Deathmatch
  24. The Wizard's Grandmother
  25. Life Choices
  26. Campus Infiltration
  27. Big and Little Sisters
  28. The Stolen Belt
  29. The Evolving Wild Beast
  30. The Day Magic Disappeared
  31. Tears
  32. Part-Time Danger
  33. What Money Can't Buy
  34. The Other Side of the Popular Model
  35. The Other Side of Sora
  36. The Myna Bird Speaks
  37. Wanted: Despair
  38. Stolen Hope
  39. What Was Forgotten On the Pitch
  40. I Want to Ride a Bike
  41. A Wizard Fate
  42. The Ringed Novelist
  43. The White Wizard's Secret
  44. The Son Keepsake
  45. The Smile in My Heart
  46. The Cracked Memory
  47. The Truth About Wiseman
  48. The Philosopher's Stone
  49. The Beginning of The Sabbath
  50. The What's Important
  51. The Last Hope
  52. The Kamen Rider's Ring
  53. Endless Story

Films[bewerken | brontekst bewerken]

  • Kamen Rider Wizard heeft een cameo in de film Kamen Rider Fourze the Movie: Space, Here We Come!
  • Kamen Rider × Kamen Rider Wizard & Fourze: Movie War Ultimatum (仮面ライダー×仮面ライダー ウィザード&フォーゼ MOVIE大戦アルティメイタム, Kamen Raidā × Kamen Raidā Wizādo Ando Fōze Mūbī Taisen Arutimeitamu): een cross-over met de serie Kamen Rider Fourze.
  • Kamen Rider × Super Sentai × Space Sheriff: Super Hero Taisen Z (仮面ライダー×スーパー戦隊×宇宙刑事 スーパーヒーロー大戦Z, Kamen Raidā × Sūpā Sentai × Uchū Keiji: Supā Hīrō Taisen Zetto): een film die in het voorjaar van 2013 uitkwam. Het is de eerste cross-over tussen de drie voornaamste series van Toei: Kamen Rider, Super Sentai en Metal Heroes.
  • Kamen Rider Wizard in Magic Land the Movie (劇場版 仮面ライダーウィザード in Magic Land, Gekijōban Kamen Raidā Wizādo In Majikku Rando): uitgebracht op 3 augustus 2013.

: Een cross-over tussen Kamen Rider Wizard en de volgende serie, Kamen Rider Gaim.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

  • Haruto Soma (操真 晴人, Sōma Haruto): Shunya Shiraishi (白石 隼也, Shiraishi Shun'ya)
  • Koyomi (コヨミ): Makoto Okunaka (奥仲 麻琴, Okunaka Makoto)
  • Shunpei Nara (奈良 瞬平, Nara Shunpei): Junki Tozuka (戸塚 純貴, Tozuka Junki)
  • Rinko Daimon (大門 凛子, Daimon Rinko): Yuko Takayama (高山 侑子, Takayama Yūko)
  • Kosuke Nito (仁藤 攻介, Nitō Kōsuke): Tasuku Nagase (永瀬 匡, Nagase Tasuku)
  • Shigeru Wajima (輪島 繁, Wajima Shigeru): Hisahiro Ogura (小倉 久寛, Ogura Hisahiro)
  • Misa (Medusa) (ミサ(メデューサ), Misa (Medyūsa)), Mayu Inamori (稲森 真由, Inamori Mayu): Erina Nakayama (中山 絵梨奈, Nakayama Erina)
  • Yugo (Phoenix) (ユウゴ(フェニックス), Yūgo (Fenikkusu)): Atsumi (篤海)
  • Sora (Gremlin) (ソラ(グレムリン), Sora (Guremurin)): Takahisa Maeyama (前山 剛久, Maeyama Takahisa)
  • Manager of Donut Shop (ドーナツ屋店長, Dōnatsuya Tenchō): Kaba-chan (KABA.ちゃん)
  • Worker of Donut Shop (ドーナツ屋店員, Dōnatsuya Ten'in): Ryo Tayano (田谷野 亮, Tayano Ryō)
  • Chief of Police (署長, Shochō): Takayasu Komiya (小宮 孝泰, Komiya Takayasu)
  • Masanori Kizaki (木崎 政範, Kizaki Masanori): Naoki Kawano (川野 直輝, Kawano Naoki)
  • Shiroi Mahoutsukai (白い魔法使い, Shiroi Mahōtsukai, Voice): Toshitsugu Takashina (高階 俊嗣, Takashina Toshitsugu)
  • Wiseman (ワイズマン, Waizuman, Voice): Toshio Furukawa (古川 登志夫, Furukawa Toshio)
  • Wizardragon (ウィザードラゴン, Wizādoragon, Voice): Ryūzaburō Ōtomo (大友 龍三郎, Ōtomo Ryūzaburō)
  • Beast Chimera (ビーストキマイラ, Bīsuto Kimaira, Voice): Tomomichi Nishimura (西村 知道, Nishimura Tomomichi)
  • Narration (ナレーション, Narēshon): Hiroaki Hirata (平田 広明, Hirata Hiroaki)

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]