Kammenstraat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Kammenstraat is een straat in de binnenstad van Antwerpen. Vroeger heette deze straat de Camerstraat.

Toelichting[bewerken | brontekst bewerken]

Zicht op de Kammenstraat met de Sint-Augustinuskerk
Kammenstraat, 1873, Jozef Linnig, collectie Felixarchief

Vroeger werd de Camerstraat gebruikt als een straat voor brouwersverkeer. Dit veranderde omdat de straat te smal werd. De brouwers zijn toen naar het Mechelseplein verhuisd omdat ze daar meer open ruimte hadden om zich te ontwikkelen. Hierdoor werd de Camerstraat een winkelstraat. Tegenwoordig kan men in de Kammenstraat meer dan veertig verschillende winkels vinden, van bekende ketens tot minder bekende winkels.

Er is niet veel autoverkeer, mede doordat deze straat een eenrichtingsstraat is. Als handelaar kan je in de Kammenstraat lid worden van de Kammenstraat United. Dit is een handelaarsvereniging die geregeld overlegt met het Antwerps stadsbestuur over bijvoorbeeld de kerstdecoratie en -verlichting.

De Kammenstraat maakt naast de Schuttershofstraat en de Oudaan deel uit van de modewandeling door Antwerpen. In de Kammenstraat ontstond in 1998 het muziekfestival Laundry day. Sinds 2005 vindt dit plaats op Nieuw-Zuid.

In deze straat ligt de Sint-Augustinuskerk die sinds 2006 de vaste stek is van de vzw AMUZ.

Op 27 juli 2016 daagden op initiatief van Unizo een duizendtal Pokémon GOspelers op voor een Pokémon Hunt in de Antwerpse Kammenstraat[1]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Pokémonjagers overrompelen Kammenstraat in Antwerpen
Zie de categorie Kammenstraat (Antwerp) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.