Karel Uyttersprot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Karel Uyttersprot (Denderbelle, 10 juli 1949)[1] is een Vlaamsgezind politicus uit de provincie Oost-Vlaanderen. Hij was van 2010 tot 2014 volksvertegenwoordiger in de Kamer voor de Nieuw-Vlaamse Alliantie.

Levensloop[bewerken]

Hij studeerde aan de Universiteit Gent en volgde management bij Prof. Dr. André Vlerick. Uyttersprot werkte als commercieel directeur bij de Dendermondse tapijtenfabrikant Wattex tot 1984. Hij was nadien meer dan een kwart eeuw actief in de Oost-Vlaamse Kamer van Koophandel en het in 2004 opgerichte overkoepelde Voka als gedelegeerd bestuurder, een job die hij begin mei 2010 opzegde voor zich kandidaat te stellen voor de parlementsverkiezingen.

Uyttersprot werd lid van de Volksunie en werd voor deze partij arrondissementeel voorzitter van de jongerenafdeling VUJO. Ook was hij voorzitter van de Volksunie-afdeling in zijn woonplaats Lebbeke, waar hij gemeenteraadslid was. Nadat de Volksunie uiteenviel, koos hij in 2001 om lid te worden van de N-VA.

Hij is gehuwd, vader van twee dochters en grootvader van zes kleinkinderen. Een van zijn dochters, Goedele Uyttersprot, is ook politiek actief en volgde hem in 2014 op als volksvertegenwoordiger.

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Verkiezingssite.be Karel Uyttersprot, geconsulteerd op 27 juni 2010