Kasper van der Laan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kasper van der Laan
Kasper van der Laan (DWDD, 2018)
Kasper van der Laan (DWDD, 2018)
Algemene informatie
Geboren Poortugaal, 27 april 1981
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Beroep(en) Stand-upcomedian
Officiële website
Portaal:  Kunst & Cultuur

Kasper van der Laan (Poortugaal, 27 april 1981) is een Nederlands stand-upcomedian en cabaretier. Kasper woont in Amsterdam.

In 2018 won hij de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival.[1] Door de Volkskrant is hij uitgeroepen tot het comedy talent van 2019.[2] In de zomer van 2018 trad Van der Laan in het Engels op met Comedytrain op het Fringe festival in Edinburgh, Groot Brittannië onder de naam Amsterdam Underground Comedy Collective.

In 2015 was hij onderdeel van het eerste seizoen van het BNN-televisieprogramma Padoem Patsss, de onelinershow en in 2016 was hij een van de presentatoren van het humoristische VARA-consumentenprogramma Rambam. In 2017 was hij lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen[3].

In 2014 werd Van der Laan als aspirant-lid toegevoegd aan het collectief van Comedytrain.[4] Sinds 2015 is hij officieel lid van het collectief en treedt hij regelmatig op in comedyclub Toomler.

In maart 2013 haalde Van der Laan samen met Gerthein Boersma als duo 'Kasper & Gerthein' de finale van het Griffioen/Zuidplein cabaretfestival.[5] In juni van dat jaar won Van der laan de publieksprijs in de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival.[6]

Als tekstschrijver is hij actief voor Dit Was Het Nieuws.


Externe link[bewerken]