Kaspersky Lab

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kaspersky
Kaspersky Lab
Oprichting 1997
Oprichter(s) Eugene Kaspersky
Eigenaar Eugene Kaspersky
Sleutelfiguren Eugene Kaspersky
Hoofdkantoor Moskou (Rusland)
Werknemers +2,800 (2014)
Website www.kaspersky.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Kaspersky is een niet-beursgenoteerde leverancier van beveiligingsoplossingen voor endpoints en heeft een positie in de wereldwijde top vier van leveranciers van antivirussoftware[1]. Het bedrijf is in 1997 opgericht door Eugene Kaspersky en biedt digitale beveiligingsoplossingen voor de enterprisemarkt, het MKB en consumenten.

Kaspersky is een internationale groep die wereldwijd actief is in bijna 200 landen en gebieden. Het bedrijf is een private organisatie, waarvan de holding is geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk. Kaspersky heeft momenteel[wanneer?] meer dan 2.800 werknemers in dienst en heeft 31 eigen regionale kantoren in 30 landen. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Utrecht, Nederland. De R&D centers van het bedrijf zijn over de hele wereld te vinden, waaronder Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, China, Japan en Rusland.

Marktpositie[bewerken]

Volgens Gartner is Kaspersky de op drie na grootste leverancier van IT-beveiligingssoftware voor consumenten wereldwijd en de op vier na grootste leverancier van Enterprise Endpoint Protection (Gartner, 2012).

Partners[bewerken]

Kaspersky heeft meer dan 120 wereldwijde partner- en OEM-overeenkomsten met bedrijven zoals Microsoft, IBM, Cisco, Juniper Networks, Alcatel Lucent, Check Point, D-Link, Netgear, ZyXel, Lenovo, Facebook, Qualcomm, SafeNet enz.

Concurrenten[bewerken]

Concurrenten van Kaspersky in de antivirusindustrie zijn onder andere Avira, BitDefender, BullGuard, F-Secure, McAfee, Panda Security, Sophos, Symantec en Trend Micro.

Testen en reviews[bewerken]

In 2013 nam Kaspersky deel aan 75 testbeoordelingen. Kaspersky producten behaalden in 42 gevallen de eerste plek en in 86% van de testen behoorde Kaspersky tot de top 3.