Katholieke Kerk in Guadeloupe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Guadeloupe

De Katholieke Kerk in Guadeloupe is een onderdeel van de wereldwijde Katholieke Kerk, onder het geestelijk leiderschap van de paus en de curie in Rome.

Het land bestaat uit een enkel bisdom, bisdom Basse-Terre, dat tevens Saint-Barthélemy omvat. Het maakt deel uit van de kerkprovincie Saint-Pierre et Fort-de-France in Martinique. Bisschop van Basse-Terre is Jean-Yves Riocreux. Men is lid van de bisschoppenconferentie van de Antillen, president van de bisschoppenconferentie is Patrick Christopher Pinder, aartsbisschop van Nassau (Bahama's). Verder is men lid van de Consejo Episcopal Latinoamericano.


Apostolisch gedelegeerde voor Guadeloupe is aartsbisschop Fortunatus Nwachukwu, die tevens gedelegeerde voor de Amerikaanse Maagdeneilanden, Anguilla, Aruba, de Britse Maagdeneilanden, Caribisch Nederland, Curaçao, de Kaaimaneilanden, Martinique, Montserrat, Saint-Barthélemy, Sint-Maarten, Sint Maarten en de Turks- en Caicoseilanden, en apostolisch nuntius voor Antigua en Barbuda, Antigua en Dominica, Guyana, Jamaica, Saint Kitts en Nevis, Saint Vincent en de Grenadines en Trinidad en Tobago.

Indeling[bewerken]

Nuntius[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Referenties[bewerken]

Externe links[bewerken]