Katholieke Kerk in de Turks- en Caicoseilanden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Turks- en Caicoseilanden

De Katholieke Kerk in de Turks- en Caicoseilanden is een onderdeel van de wereldwijde Katholieke Kerk, onder het geestelijk leiderschap van de paus en de curie in Rome.

In 2005 waren er in de Turks- en Caicoseilanden ongeveer 1.000 (9%) katholieken.[1] Het land vormt een missiegebied sui iuris dat deel uitmaakt van de kerkprovincie Nassau in de Bahama's. Superior van de Turks- en Caicoseilanden is Joseph William Tobin, aartsbisschop van Newark (VS). Men is lid van de bisschoppenconferentie van de Antillen; president van de bisschoppenconferentie is Patrick Christopher Pinder, aartsbisschop van Nassau (Bahama's). Verder is men lid van de Consejo Episcopal Latinoamericano.

Apostolisch gedelegeerde voor de Turks- en Caicoseilanden is aartsbisschop Fortunatus Nwachukwu, die tevens gedelegeerde voor de Amerikaanse Maagdeneilanden, Anguilla, Aruba, de Britse Maagdeneilanden, Caribisch Nederland, Curaçao, Guadeloupe, de Kaaimaneilanden, Martinique, Montserrat, Saint-Barthélemy, Sint-Maarten en Sint Maarten, en apostolisch nuntius voor Antigua en Barbuda, Antigua en Dominica, Guyana, Jamaica, Saint Kitts en Nevis, Saint Vincent en de Grenadines en Trinidad en Tobago.

Indeling[bewerken]

Nuntius[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Referenties[bewerken]

  1. "Global catholic statistics 1905 and today", Albert J. Fritsch, SJ, PhD., 2005

Externe links[bewerken]