Kathryn Leigh Scott

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Kathryn Leigh Scott
Kathryn Leigh Scott in 2009
Kathryn Leigh Scott in 2009
Algemene informatie
Volledige naam Marlene Kathryn Kringstad
Geboren 26 januari 1945
Land Verenigde Staten
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Kathryn Leigh Scott, geboren als Marlene Kathryn Kringstad (Robbinsdale, Minnesota, 26 januari 1945) is een Amerikaans film- en televisieactrice.

Biografie[bewerken]

In aanloop naar een carrière in Hollywood, werkte Scott als Playboy bunny en veranderde ze haar naam in Kathryn Leigh Scott. In 1966 werd ze gecast voor de rol van Maggie Evans in de televisieserie Dark Shadows. Ook had ze daarin optredens als Josette du Pres Collins, Rachel Drummond, Kitty Soames en Maggie Collins (de met Quentin Collins getrouwde Maggie Evans).

Ze was te zien in House of Dark Shadows (1970), een film gebaseerd op de serie Dark Shadows. In september van datzelfde jaar besloot ze om de serie te verlaten om naar Frankrijk te verhuizen met haar vriend Ben Martin, waarmee ze later trouwde. Enkele maanden later stopte in april 1971 Dark Shadows na vijf jaar.

Na Dark Shadows had ze gastoptredens in series als Quincy, Magnum, P.I., Cagney and Lacey (waarin haar toenmalige tegenspeler in Dark Shadows John Karlen Harvey Lacey speelde, de man van Mary Beth Lacy (Tyne Daly)), Matlock, The Incredible Hulk, The A-Team, en Star Trek: The Next Generation. Ook speelde ze in films, waaronder The Great Gatsby (1974) met Robert Redford en Mia Farrow en One Eight Seven (1997).

Filmografie[bewerken]

Het betreft hier slechts een kleine selectie

Externe links[bewerken]