Katrina Kaif

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Katrina Kaif
KatrinaKaif.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Katrina Kaif
Geboortenaam Katrina Turquotte
Geboren 16 juli 1984
Geboorteplaats Hongkong
Land Verenigd Koninkrijk
Bijnaam Kat[bron?]
Werk
Jaren actief 2003-heden
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film
mode

Katrina Kaif (Turquotte, Hongkong, 16 juli 1984) is een Brits-Indiaas actrice en model. Ze heeft sinds 2003 in vele Bollywood-films gespeeld en is daarmee bekend geworden. Een aantal bekende films waarin zij heeft gespeeld zijn Partner, Race en Singh is Kinng.

Jeugd[bewerken]

Katrina Kaif werd geboren in Hongkong. Haar vader komt oorspronkelijk uit Kashmir. Haar moeder is van oorsprong Brits. Haar ouders scheidden toen ze nog heel jong was en ze werd voornamelijk opgevoed door haar moeder. Toen ze naar India ging om te werken, veranderde ze haar achternaam in Kaif. Ze gaf als reden hiervoor dat dit van oorsprong een Indiase naam is.

Kaif is in haar jeugd vaak verhuisd en heeft veel gereisd. Vanuit haar geboorteplaats Hongkong verhuisde haar familie naar China en vervolgens naar Japan. Op 8-jarige leeftijd ging ze met haar moeder naar Frankrijk. Hierna woonde ze een aantal maanden in Zwitserland, Polen, Duitsland, België en een aantal andere Europese landen. Vervolgens verhuisde ze met haar familie naar Hawaï. Uiteindelijk verhuisde haar familie naar het geboorteland van haar moeder, het Verenigd Koninkrijk. Vaak wordt gezegd dat Kaif uit Londen komt, hoewel ze daar slechts drie maanden heeft gewoond. Hierna reisde ze naar Mumbai.

Privéleven[bewerken]

Kaif maakt weinig bekend over haar privéleven. Het is wel bekend dat ze een serieuze relatie had met Salman Khan, een van de bekendste Bollywoodacteurs. Deze relatie duurde enkele jaren: in 2010 gingen ze uit elkaar.