Keeping Up with the Kardashians

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Keeping Up with the Kardashians is een Amerikaanse realityserie waarin het glamoureuze leven gevolgd wordt van de families Kardashian en Jenner, met onder anderen de zussen Kim, Kourtney en Khloé Kardashian. De serie ging op 14 oktober 2007 in première.

Het programma heeft de deelnemers beroemd gemaakt en gaat ook over de gevolgen van het beroemd-zijn. De deelnemers van het programma, met name de zusters Kardashian, zijn "famous for being famous" (beroemd om hun beroemdheid).[1] Het programma is de spil van het commerciële imperium van de familie Kardashian dat actief is in de entertainment-, reclame-, merchandizing-, mode- en cosmetica-industrie.[2]

Personages[bewerken]

Kris Jenner is de ex-vrouw van Robert Kardashian, die de advocaat van O.J. Simpson was. Ze kregen samen 4 kinderen: Kourtney, Kim, Khloe en Rob, maar zij scheidden in 1990. Later trouwde ze met atleet Bruce Jenner, met wie ze twee dochters heeft: Kendall en Kylie Jenner, die ook voorkomen in de serie. Op 19 december 2014 scheidde ze van Bruce.

Kourtney Kardashian is Kris' en Roberts oudste dochter. Met haar zussen Kim en Khloe heeft zij de winkel D-A-S-H in Miami, Calabasas en New York City. Ook hebben de zussen samen een kledinglijn, The Kardashian Kollection en The Kardashian Kollection Kids. Zelf baatte ze vroeger ook een kinderklerenwinkel uit met haar moeder maar dit bleek moeilijk te combineren met haar carrière in de media. Zij en haar vriend Scott Disick hebben drie kinderen, Mason Dash, Penelope Scotland en Reign Aston.

Kim Kardashian is Kris' en Roberts tweede dochter. Ze werd beroemd door de sekstape die in 2007 'uitlekte' met haar vroegere vriend Ray J. Sinds 2009 heeft ze haar eigen parfumlijn. Ze was eerder op jonge leeftijd al getrouwd met basketballer Kris Humphries, maar dat huwelijk mislukte. Kim is vervolgens getrouwd met rapper Kanye West. Met hem heeft ze een dochter gekregen, North West en een zoon Saint West.

Khloe Kardashian is Kris' en Roberts jongste dochter. Ze was getrouwd met basketballer Lamar Odom, maar ze zijn eind 2013 uit elkaar gegaan.Ze zijn nog niet officieel gescheiden

Kendall is de oudste dochter van Kris en Bruce Jenner samen. Ze richt zich op haar modellencarrière. Kendall heeft onder andere op de catwalk gelopen voor grote namen als Marc Jacobs en Michael Kors.

Kylie Jenner is Kris' en Bruce's jongste dochter. Ook zij doet af en toe modellenwerk. Kylie kreeg privéles en heeft haar diploma inmiddels behaald. Samen met haar zus Kendall heeft ze een kledinglijn bij Pacsun en Topshop. Zelf heeft de 18-jarige Kylie ook een eigen lijn met haarextensions genaamd 'Kylie Kouture'. In 2015 heeft Kylie haar eigen make-up lijn 'Kylie Cosmetics' opgericht.

Overige personages[bewerken]

 • Rob Kardashian zoon van Kris en Robert Kardashian
 • Scott Disick: Kourtney's ex-vriend en de vader van haar kinderen. Hij is zakenman en heeft een restaurant in New York City.
 • Lamar Odom: Khloe's ex-echtgenoot en NBA-speler.
 • Mason Dash Disick: Kourtney en Scotts zoon.
 • Penelope Scotland Disick: Kourtney en Scott's dochter.
 • Reign Aston Disick: Kourtney en Scott's zoon.
 • Kanye West: een zanger, rapper en Kims man. Hebben samen een dochtertje North West en een zoontje (Saint)
 • Brandon Jenner: Bruce's oudste zoon uit zijn huwelijk met Linda Thompson
 • Brody Jenner: Bruce's jongere zoon uit zijn huwelijk met Linda Thompson
 • Adrienne Bailon: actrice en zangeres en Robs ex
 • Reggie Bush: Kims ex
 • Kris Humphries: Kims ex-echtgenoot.

Voetnoten[bewerken]

 1. Amanda Scheiner McClain, Keeping Up the Kardashian Brand: Celebrity, Materialism, and Sexuality, Plymouth: Lexington Books 2014, p.111.
 2. Amanda Scheiner McClain (2014), hfdst.1: 'The Family and the Business'.