Kees Aarts (politicoloog)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Cornelis Wilhelmus Antonia Maria (Kees) Aarts ('s-Hertogenbosch, 24 mei 1959) is een Nederlands politicoloog en hoogleraar Politicologie in het bijzonder Vergelijkend electoraal gedrag.

Aarts studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam van 1977 tot 1985 en promoveerde in 1990 aan de Universiteit Twente met het proefschrift Bodemverontreiniging en collectieve actie.

Vanaf 1985 werkt Aarts als wetenschappelijke medewerker aan de Universiteit Twente en wordt in 2005 hier hoogleraar politicologie. Aarts is verder actief bij het NIAS, de KNAW, het Netherlands Institute of Government (NIG) en de Netherlands Organisation for Business Economics and Management (NOBEM). Zijn werk ligt met name op het gebied van electoraal en methodologisch onderzoek. Hij is mede verantwoordelijk voor het Nationaal Kiezersonderzoek en momenteel voorzitter van de Stichting Kiezersonderzoek Nederland.

Publicaties[bewerken]

  • 1990. Bodemverontreiniging en collectieve actie. Proefschrift Universiteit Twente.
  • 1995. Sociale dilemma's in het milieubeleid : een perspectief op de motieven, voorkeuren, intenties en het gedrag van burgers. Met Huib Pellikaan en Robert J. van der Veen. Amsterdam : Het Spinhuis.
  • 2000. Politieke veranderingen in Nederland 1971-1998 : kiezers en de smalle marges van de politiek. Met Jacques Thomassen en Henk van der Kolk (red.). Den Haag : Sdu Uitgevers.
  • 2005. Nederlanders en Europa : het referendum over de Europese grondwet. Met Henk van der Kolk (red.). Amsterdam : Bakker.
  • 2005. Dwarse kiezers. Inaugurele rede Universiteit Twente.
  • 2006. Een verdeeld electoraat : de Tweede Kamerverkiezingen van 2006'. Met Henk van der Kolk & Martin Rosema (red.). Utrecht : Spectrum

Externe links[bewerken]