Kees Aerts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kees Aerts
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1952
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1982 - heden
Genre(s) Elektronische muziek
Beroep Muzikant, ondernemer, ICT'er
Instrument(en) Synthesizer, keyboard, percussie, vocoder
Label(s) Groove Unlimited
Verwante artiesten Ron Boots, Harold van der Heijden
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Kees Aerts (1952) is een Nederlands musicus, die gespecialiseerd is in elektronische muziek.

Levensloop[bewerken]

Aerts begon te werken in de informatietechnologie en begon in 1982 hobbymatig te musiceren. Dit nam steeds meer tijd in beslag; het was de tijd dat de ontwikkelingen binnen de elektronische muziekinstrumenten snel gingen.

De eerste composities kwamen in de vorm van jingles voor de radio, maar daarna volgden al snel de eerste echte opnamen. In eigen beheer nam hij samen met Erik Vermeulen als EEKA – E(rik en K(ees) – twee cassettes op. De twee speelden enkele jaren samen, maar vlak voor de tweede cassette uitkwam, braken ze op. Aerts schreef de muziek voor een schoolfilm, nam nog wat solomuziek op maar bracht niets officieels meer uit.

In 1995 begon een langdurige samenwerking met Ron Boots. Muziek kwam terecht op de albums The Truth Is Out There en The Truth Is Twisted. Hun samenwerking ging zover dat ze het platenlabel Groove Unlimited oprichtten en elektronische muziek distribueerden. Het waren tevens de jaren dat binnen het genre van de elektronische muziek de klad kwam. De muziek werd zo weinig verkocht, dat de liefhebbers moesten uitwijken naar andere bronnen die de import verzorgden. In 1997 kwam vervolgens zijn eerste solo-cd-muziekalbum Slices of Time uit.

In 1998 gaf Aerts samen met Boots en Harold van der Heijden een concert in Zweden, waarvan de opnamen terechtkwamen op BAH! Live Sweden en E-Live '98. Daarna volgde eigenlijk alleen nog los werk, totdat in 2008 zijn tweede solo-cd If One Door Closes verscheen. In juni 2011 verliet Aerts Groove Unlimited en zette Boots het bedrijf alleen voort.

Aerts is altijd een liefhebber van pokeren geweest en pakte het vanaf 2012 serieuzer aan. Dit resulteerde op 1 october 2015 met de eerste plaats tijdens de World Poker Tour National in Holland Casino te Valkenburg. Meer resultaten zijn te vinden op de website van de Hendon Mob.

Discografie[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]