Kees van Amstel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Kees van Amstel (Haarlem, 24 mei 1965) is een Nederlands columnist, stand-upcomedian/cabaretier en comedytekstschrijver.

Van Amstel groeide op in Zandvoort en werd leraar. Op zijn 38ste stond hij voor het eerst op het podium, waarna hij werd aangenomen bij Comedytrain.

Verder is hij sinds 2003 vast lid van het cabaret-team van het VARA-radioprogramma Spijkers met koppen. Op televisie was hij te zien in korte sketches bij Jokebox (BNN), Koefnoen (AVRO) en Onder de tram (VARA). Hij was in 2004 te gast in het programma de Bridget Triangle, uitgezonden door BNN en in 2006 in Het grootste taboe (KRO).

Naast optreden schrijft hij teksten en columns in onder meer het Algemeen Dagblad. Verder leverde hij in seizoen 2005 tekstbijdragen aan het programma Koefnoen. Ook schrijft en schreef hij teksten voor televisieprogramma's als Dit was het nieuws (TROS), Onder de tram en Jansen op jacht (VARA). Hij is Druktemaker (columnist) in De Nieuws BV. In 2016 heeft hij bijgedragen aan de tekst die Rutte uitsprak voor het Correspondents' Dinner[1].

Cabaretprogramma's[bewerken]

  • 2009-2011: Hoe word ik gelukkiger dan mijn buurman (zonder dat het veel kost) (samen met Rob Urgert)
  • 2014-2015: Jong, Hip, Fris en andere Gruwelijkheden
  • 2015-heden: De man die ik niet wilde worden

Externe links[bewerken]