Keizer Karel College

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Keizer Karel College
Keizer Karel College
Algemeen
Locatie Amstelveen
Opgericht 1957
Type havo, atheneum, Technasium, gymnasium
Denominatie Rooms-Katholiek
Bevoegd gezag Stichting Keizer Karel
Personen
Rector mw. J.W. Botting
Leraren 200
Studenten 1820
Overig
Afkorting KKC
Motto Met oog voor jou!
Website keizerkarelcollege.nl
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Keizer Karel College is een scholengemeenschap voor gymnasium, Technasium op vwo- en havoniveau, atheneum, en havo in Amstelveen met een eenjarige brugperiode. De naam van de school wordt in het algemeen afgekort tot KKC.

De school is vernoemd naar keizer Karel de Grote. Van oorsprong is de school katholiek. Zo viert men bijvoorbeeld Kerstmis. Er wordt samengewerkt met het Alkwin Kollege in Uithoorn, dat onder hetzelfde bestuur valt.

Het merendeel van de leerlingen van het Keizer Karel College komt uit Amstelveen. Daarnaast zijn er veel leerlingen uit Badhoevedorp, Ouderkerk aan de Amstel en Aalsmeer. Het aantal leerlingen ligt boven de 1800. De school is de afgelopen 10 jaar sterk gegroeid. Jaarlijks starten er 11 à 12 brugklassen. Indien er meer inschrijvingen zijn, zal er op basis van op de website aangegeven criteria leerlingen worden aangenomen en geweigerd. Sinds het schooljaar 2008/2009 zitten alle leerlingen op één locatie.

Aan het Keizer Karel College zijn ca. 200 medewerkers verbonden, waaronder de schoolleiding, docenten, afdelingsleiders en leden van het onderwijs ondersteunend personeel.

Bekende alumni[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links en bronnen[bewerken | brontekst bewerken]