Keizer Karel College

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Keizer Karel College
Algemeen
Locatie Amstelveen
Opgericht 1957
Type havo, atheneum, technasium, gymnasium
Denominatie rooms-katholiek
Bevoegd gezag Stichting Keizer Karel
Personen
Rector mw. Drs. E.C.J. Pels Rijcken
Leraren 150
Leerlingen 1700
Overig
Afkorting KKC
Website http://keizerkarelcollege.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Keizer Karel College is een scholengemeenschap voor gymnasium, technasium, atheneum, en havo in Amstelveen met een eenjarige brugperiode. De naam van de school wordt in het algemeen afgekort tot KKC.

De school is vernoemd naar keizer Karel de Grote. Van oorsprong is de school katholiek. Zo viert men bijvoorbeeld Kerstmis. Er wordt samengewerkt met het Alkwin Kollege in Uithoorn, dat onder hetzelfde bestuur valt.

Het merendeel van de leerlingen van het Keizer Karel College komt uit Amstelveen. Daarnaast zijn er veel leerlingen uit Badhoevedorp, Ouderkerk aan de Amstel en Aalsmeer. Het aantal leerlingen ligt rond de 1700. De school is de afgelopen 10 jaar sterk gegroeid. Zo sterk zelfs dat men de groei wil inperken. Men wil niet meer dan 10 brugklassen hebben. Indien er meer inschrijvingen zijn, zal er op basis van op de website aangegeven criteria leerlingen worden aangenomen en geweigerd. Sinds het schooljaar 2008/2009 zitten alle leerlingen op één locatie.

Aan het Keizer Karel College zijn 150 medewerkers verbonden, waaronder de schoolleiding, docenten, afdelingsleiders en leden van het onderwijs ondersteunend personeel.

Bekende alumni[bewerken]

Externe links en bronnen[bewerken]