Kempen-Broek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Grenspark Kempen-Broek is een grensoverschrijdend landschap dat gekenmerkt wordt door een aaneenschakeling van natuurgebieden. Het bevindt zich in de provincies Nederlands Limburg en Belgisch Limburg, ruwweg tussen Weert en Maaseik.

Het Grenspark bevat een veelheid aan landschappen: moerassen, dekzandruggen met stuifzand en naaldbos, soms diep ingesneden beekdalen, en de oostflank van het Kempens Plateau. Het strekt zich uit over de gemeenten Cranendonck, Weert, Nederweert, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik. Het omvat onder meer de volgende natuurgebieden:

Recreatie[bewerken]

Het park is begin jaren negentig tot stand gekomen. Er zijn diverse onthaalpunten waar informatiepanelen staan, wandelroutes beginnen en parkeergelegenheid en horeca aanwezig zijn. Ook is er een langeafstands-rondwandeling van 104 km uitgezet, die de meeste natuurgebieden van het park met elkaar verbindt. De kortere rondwandelingen zijn op een geüniformeerde wijze, met kleuren en figuren, bewegwijzerd doorheen het gehele park. Het fietsroutenetwerk is eveneens in het gehele park aanwezig, terwijl in het Nederlandse deel ook het wandelroutenetwerk bestaat. Voorts zijn er mointainbikeroutes uitgezet en is ook het ruiter- en menroutenetwerk in het gehele park aanwezig.

Externe links[bewerken]