Kevin Brouwer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kevin Brouwer (Schiedam, 13 november 1982) is een Nederlands televisiepresentator, televisieproducent en voice-over.

Loopbaan[bewerken | bron bewerken]

In 1994 kwam Brouwer in aanraking met radio en werkte hij als technicus, producer en DJ bij radiozenders als Radio Schiedam, StadsRadio Delft, Yorin FM, Fresh FM en Megastad FM. Van 2003 tot 2007 werkte Brouwer voor de regionale tv-zender RNN7 als presentator en voice-over en presenteerde hij diverse programma’s, waaronder Show Gallery, Fun & Food, Geld & Financiën, Arbeidsmarkt TV, De Beste Commercial en RNN Vandaag. Hij presenteerde een drietal formats samen met Viola Holt, John de Wolf, Inge de Bruijn, Bert Kuizenga en Edvard Niessing.

In 2005 won hij tijdens de Gala Award Show een Gouden Leeuw als beste presentator. In 2004 werd Brouwer door Endemol Nederland ingezet voor RTL-programma’s als Puzzeltijd, Zestien Miljoen Winnaars, Lijn4 en DVD Toppers. Later werd hij producent en presentator van LifestyleXperience en was hij ook te zien op SBS6 met Tele- en CityTrends. In 2008 produceerde hij eenmalig een CD-single ‘’Je bent een vriend van mij’’; een Nederlandse bewerking op You’re a friend of mine van Clarence Clemons & Jackson Browne.

Vanaf 2013 produceerde hij met zijn productiebedrijf Stay in Touch Media BV de formats van Trips & Travel, Da’s Goed Geregeld, De Beste van Nederland, Business NL en De Helden van Nu voor RTL 4. Daarnaast was hij twee seizoenen op RTL 4 te zien als presentator van Weddingplanner. In 2017 presenteerde Brouwer voor RTL Z de allereerste zakelijke talkshow vanuit Rotterdam, Business010, met prominente gasten als Albert Verlinde, Ahmed Aboutaleb, Fred van Leer, Gordon en Jan-Kees de Jager. In het najaar van 2020 presenteerde hij samen met Nance Coolen het programma De Helden van Nu voor RTL 4. In januari 2021 werd bekend dat het programma en daarmee ook Brouwer de overstap maakt naar SBS6. Brouwer is naast zijn televisiewerk betrokken bij De Mindset Academy, samen met mindset-expert Jaap Hulsmann.