Khairul Anuar Mohamad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Khairul Anuar Mohamad
Khairul Anuar Mohamad
Persoonlijke informatie
Volledige naam Khairul Anuar Mohamad
Geboortedatum 22 september 1991
Geboorteplaats Kemaman
Nationaliteit Vlag van Maleisië Maleisië
Lengte 172 cm
Gewicht 76 kg
Sportieve informatie
Discipline Boogschieten
Onderde(e)l(en) Recurve
Olympische Spelen 2012, 2016, 2020
Portaal  Portaalicoon   Sport

Khairul Anuar Mohamad (22 september 1991) is een Maleisisch boogschutter.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Anuar Mohamad speelde op de Olympische Spelen in 2012, hij won van Chu Sian Cheng, Xing Yu en Larry Godfrey maar verloor in de kwartfinale van Takaharu Furukawa met 2-6. Op de Spelen in 2016 won hij tegen Andres Pila maar verloor in de tweede ronde tegen de Duitser Florian Floto.

Hij nam deel aan het wereldkampioenschap in 2011 en versloeg Jacek Proc en Rahmat Sulistiawan. In 2013 won hij van Pearu Jakob Ojamae, Haziq Kamaruddin en Juan Rodríguez maar verloor van Im Dong Hyun in de vierde ronde. In 2015 verloor hij in de eerste ronde van Jon Chol. In 2017 won hij van Dominik Irrasch en Taylor Worth maar verloor in de derde ronde van Wei Chun-Heng. In 2019 won hij een zilveren medaille daarvoor moest hij langs Dat Manh Nguyen, Riau Ega Agatha, Dan Olaru, Marco Galiazzo, Jack Williams en Md Ruman Shana maar verloor in de finale van de Amerikaan Brady Ellison.

In de World Cup wist hij in 2011 een zilveren medaille te winnen in Shanghai zowel individueel als met het Maleisische team. In 2013 won hij terug een zilveren medaille nu in Medellin. In 2017 won hij twee bronzen medaille in Salt Lake City zowel individueel als in de landencompetitie.

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

Wereldkampioenschap[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2019: Zilver ’s-Hertogenbosch (individueel)

World Cup[bewerken | brontekst bewerken]