Kilomeaters

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kilomeaters
Jubileum-CD van Rowwen Hèze
Uitgebracht 2005
Genre pop
Label(s) HKM; CNR
Chronologie
2004
Andere Wind
  2005
Kilomeaters
  2007
Rodus & Lucius
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Kilomeaters (officiële naam: 20 Joar Rowwen Hèze : Kilomeaters) is een verzamelalbum van Rowwen Hèze. Het werd in 2005 uitgebracht door HKM/CNR om het twintigjarig bestaan van de band te vieren. Op het album bevinden zich de 20 favoriete nummers, gekozen door de fans van de band.

Naast de bekendere "feestmuziek" zoals Limburg en Bestel mar is op dit album ook een ruime selectie te horen van de rustiger kant van Rowwen Hèze. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de grote hit Auto, vliegtuug en het aan Nicky Verstappen opgedragen nummer Vlinder.

Op de hoes van het album is, net als op de hoes van Dageraad, een schilderij van zanger Jack Poels afgebeeld. Zeer kenmerkend is de inhoud van het begeleidende boekje: hierop staan alle voor- en achternamen van degenen die op de Rowwen Hèze-website hebben gestemd op hun drie favoriete nummers en daarmee dit album feitelijk hebben samengesteld.

Als bonustrack is een (bewust) erbarmelijk slechte Nederlandstalige uitvoering van het nummer Bestel mar toegevoegd van de fictieve band De Martino's. Dit nummer werd door Rowwen Hèze zelf uitgevoerd tijdens de Andere Wind-theatertour. Het is een parodie op zowel de kwalitatief vaak matige uitvoering als de vaak slechte uitspraak van het dialect, wanneer het populaire nummer door coverbands wordt geïmiteerd.

Tracklist[bewerken | brontekst bewerken]

 1. De Peel in brand
 2. November
 3. Heilige Anthonius
 4. 't Roeie klied
 5. De neus umhoeg
 6. Zondag in 't zuiden
 7. Rowwen Hèze
 8. Vlinder
 9. Eiland in de reagen
 10. D'n duvel is los
 11. Gespeegeld in de raam
 12. Bestel mar
 13. Limburg (live met het Metropole Orkest)
 14. Auto, vliegtuug
 15. En dan is 't mar dom
 16. Twieje wurd
 17. Blieve loepe (live met het Metropole Orkest)
 18. 'n Man en 'n vrouw
 19. Henk is enne lollige vent
 20. De lamp ging oet