Kim Ung-yong

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kim Ung-yong

Kim Ung-yong (Koreaans: 김웅용) (Seoel, 7 maart 1963) is een Koreaans voormalig wonderkind. Volgens het Guinness Book of Records scoorde hij een IQ van 210 in de Stanford-Binet Intelligentieschaal.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Toen hij vijf maanden oud was kon Yong al lopen en praten, en twee maanden later kon hij schrijven en schaken. Op driejarige leeftijd begon hij met het leren van differentialen. Hij sprak en schreef vloeiend Japans, Koreaans, Duits en Engels toen hij vier was. Op 2 november 1967 trad hij op op de Japanse televisie, waarin hij ingewikkelde wiskundige analyses maakte, zijn kennis van de Duitse, Engelse, Japanse en Koreaanse taal toonde, en enkele gedichten schreef.

Kim was een gaststudent aan de Universiteit van Hanyang van zijn derde tot zijn zesde. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij een uitnodiging voor een bezoek aan de Verenigde Staten van de NASA. Met een doctoraat in de wetenschappen op zak verliet hij de universiteit voor zijn vijftiende. Tijdens zijn studie, in 1974 begon hij aan onderzoek voor de NASA, waarmee hij doorging tot zijn terugkeer naar Korea in 1978.

Na zijn terugkeer naar Korea bleken zijn doctoraat en onderzoek waardeloos, waardoor hij opnieuw met zijn studie moest beginnen. Hij besloot over te stappen naar civiele techniek, waarin hij ook een doctoraat behaalde. Kim werd een studie aangeboden aan een van de meest prestigieuze universiteiten van Korea, maar hij koos voor een provinciale universiteit.

Anno 2011 heeft Kim twee kinderen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]