Kimberlin Brown

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Kimberlin Brown
Kimberlin Brown Pelzer.jpg
Algemene informatie
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Kimberlin Brown (Hayward, Californië, 29 juni 1961) is een Amerikaanse actrice.

Brown is het meest bekend voor haar rol van wraakzuchtige Sheila Carter een rol die ze begon in 1990 in de soapserie The Young and the Restless, in 1992 was haar liedje daar uitgezongen en kwam ze om in een brand, maar niets was minder waar, niet veel later duikt ze op in Los Angeles ditmaal bij zusterserie The Bold and the Beautiful. Tot 1998 maakt ze daar het mooie weer om dan voor enkele jaren te verdwijnen. In 2002 keerde ze terug in een verhaallijn om Taylor uit de serie te schrijven, Sheila vermoordt haar, al blijkt 3 jaar later dat Taylor toch niet dood is. In 2003 keerde ze weer even terug om Ridge te kidnappen wat voor een heel aantal verhaallijnen zorgde.

Na haar vertrek bij The Bold speelde ze soaps als Another World, Port Charles en General Hospital.

In 2004 startte ze de kleine rol van dokter Paige Miller in One Life to Live, omdat ze een groter aandeel in de show zou krijgen moest ze in 2005 ontslag nemen omdat de serie opgenomen wordt in New York en zij in Los Angeles woont.

Daarna nam ze haar rol van Sheila weer op, maar deze keer opnieuw, na 13 jaar afwezigheid, in The Young and the Restless.

Sinds 1991 is Brown getrouwd met Gary Pelzer, ze hebben 2 kinderen Alexes en Nicholas.