Kinderfeest

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Tuinfeest

Kinderfeestjes zijn bijeenkomsten voor groepjes kinderen die georganiseerd en geleid worden door volwassenen. Meestal betreft het feestjes die ouders thuis organiseren voor hun jarige kind dat zijn/haar verjaardag viert. Een kinderfeestje duurt doorgaans enkele uren. Vaste rituelen zijn veelal: cadeautjes uitpakken, zingen voor de jarige en taart eten.

Spelletjes[bewerken]

De kinderen kunnen worden beziggehouden met spelletjes, knutselactiviteiten of een voorstelling van bijvoorbeeld een goochelaar of een clown. Tegenwoordig zijn ook computergames populair, waarbij de kinderen moeten bewegen zoals bijvoorbeeld met de Wii.

Klassieke spelletjes op een kinderfeestje zijn zakdoekje leggen, koekhappen, snoephappen en stoelendans. Ook wordt er vaak een speurtocht georganiseerd en is er een grabbelton. Vaak krijgen de kinderen aan het einde van het feestje een snoepzak mee naar huis.

Veel ouders geven de laatste jaren (anno 2004) veel meer geld uit aan kinderfeestjes dan in het verleden. Bezoeken buitenshuis aan een dierentuinen, attractieparken, speeltuin, zwembaden of kinderspeelpaleizen behoren eveneens tot de regelmatige voorkomende invullingen van kinderfeestjes. Ook sportieve activiteiten als bowlen, lasergamen, wandklimmen en karten zijn populair.

Kinderen en/of ouders maken vaak een uitnodiging voor het kinderfeest in de vorm van kaart om vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen voor het feest. Deze uitnodigingen worden soms in de klas uitgedeeld. Soms valt er op het desbetreffende kaartje te lezen dat de bestemming/activiteit nog een geheim is.

Een kinderverjaardagsfeest wordt soms in een bepaald thema gehouden bijvoorbeeld: circus, piraten etc. Aankleding en spelletjes worden hieraan aangepast. Vaak wordt gevraagd om verkleed in het thema te kunnen komen.

Bekende kinderfeesten[bewerken]

Belangrijk voor kinderen is vooral de Sinterklaas en het feest van Sint-Maarten, ook is Koningsdag een bekend feest waarop er voor veel kinderen spelletjes worden georganiseerd.

Zelf een kinderfeest organiseren[bewerken]

Naast de bekende jaarlijks terugkerende kinderfeesten kunt u natuurlijk zelf ook een kinderfeest organiseren op bijvoorbeeld een verjaardag. Er zijn legio kinderfeesten te bedenken waar u zelf met wat fantasie en wat artikelen uit een feestwinkel een onvergetelijk kinderfeest van kunt maken. Op het Internet zijn genoeg websites te vinden die de artikelen voor kinderfeesten leveren en ook sites met hele leuke suggesties voor kinderfeesten.