Kinesiotaping

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Samenvoegen naar Ten minste één Wikipediagebruiker vindt dat de inhoud van dit artikel ingevoegd zou moeten worden in Elastisch therapeutische tape, of dat er een duidelijkere afbakening tussen beide artikelen dient te worden gemaakt. Als de tekst wordt ingevoegd, dient dit artikel een redirect te worden (hier melden).
Esculaap Neem het voorbehoud bij medische informatie in acht.
Raadpleeg bij gezondheidsklachten een arts.
Tapen met kinesiotape

Kinesiotaping is de commerciële benaming van elastisch therapeutische tape. De tape wordt gebruikt met de intentie om pijn, ongemak en belemmeringen te behandelen bij atletisch letsel. De tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt ca. 140% en is daarmee vergelijkbaar met die van de huid.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De methode van taping is in eind jaren zeventig ontwikkeld door Kenzo Kase als onderdeel van zijn chiropraktische behandeling aan het Kase Chiropractic Institute in Kojimachi, Tokio. Kase beweert dat hij deze methode kon ontwikkelen dankzij zijn creatieve therapeutische geest en zijn aangeboren vermogen om via de huid het dysfunctioneren van spieren aan te voelen. In 1983 werd de zogenaamde Kinesiotape commercieel beschikbaar gesteld buiten de kliniek. Het jaar daarop werd Kinesio Co., Ltd. opgericht.[1]