Kings of Chaos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Kings Of Chaos (oftewel KoC) is een browser-gebaseerde Massively multiplayer online role-playing game; een online computerspel waarbij je met je eigen opgebouwde Leger de top moet bereiken.

Het spel[bewerken]

Het spel is gemaakt door vier studenten aan de Thomas Jefferson High School For Science and Technology en gepubliceerd in 2003. Het is de bedoeling om met één van de vijf rassen een groot leger op te bouwen dat goed is zijn eigen specialiteit; Strike Action, Defensive Action, Spy Rating, Sentry Rating, Income Rating en Casualty Rating. Elk van deze vijf specialiteiten (behalve Casualty Rating en Income Rating) krijgt ieder halfuur een Rank die aangeeft hoe goed die statistiek is vergeleken met andere spelers. Diegene die de hoogste som heeft in alle vier zijn Ranks staat eerste, de volgende tweede, enzovoort.

Rassen in het Spel[bewerken]

Het spel bevat vijf rassen die ieder een speciale bonus of kracht hebben die in het voordeel van de speler kan worden gebruikt.

Bonus: 30% bij Inkomsten, 35% bij Spy

Inkomsten per soldaat: 92 Goud per half uur

Inkomsten per Spy/Sentry: 23 Goud per half uur

Humans (Mensen) zijn een sterk ras door de extra hoeveelhoud goud die ze krijgen. Dit ras is populair bij de topspelers die grote legers hebben, omdat de bonus dan op veel meer soldaten slaat. Humans informeren zich ook altijd goed alvorens de vijand te bestormen, waardoor ze 15% sterker zijn in spioneren.

Bonus: 40% bij Verdediging, 15% bij Inkomsten

Inkomsten per soldaat: 92 Goud per half uur

Inkomsten per Spy/Sentry: 23 Goud per half uur

Dwarves (Dwergen) hebben de grootste bonus van allemaal, toch is dit ras niet erg populair. Hoewel de grote bonus van 40% zeer handig kan zijn, zijn er maar weinig mensen die Defense (verdediging) als hun primaire attribuut kiezen. Mensen die alleen verdediging op bouwen kunnen namelijk wel in de meeste gevallen hun goud houden, maar er zal toch altijd iemand zijn die hun verdediging wel door kan komen. Dwarves graven diep in de bergen op zoek naar mineralen en edelstenen, wat ze 15% extra Inkomsten oplevert.

Bonus: 45% bij Spy, 70% minder slachtoffers op het slagveld

Inkomsten per soldaat: 80 Goud per half uur

Inkomsten per Spy/Sentry: 20 Goud per half uur

Elves (Elfen) zijn sterk in saboteren en bespioneren, wat ze een populair ras maakt. Ook kan een spion die tot de Elven behoort altijd meer wapens saboteren omdat die 35% meer krachtig is. Elven hebben ook nog een klein voordeel over Orcs en Dwarves wat inkomsten betreft omdat ze minder Spies hoeven te trainen om toch dezelfde Spy als de andere rassen te krijgen. Elves bewegen zich heel gracieus over het slagveld, zodat ze 70% minder soldaten verliezen.

Bonus: 35% bij Aanval, 20% bij Verdediging

Inkomsten per soldaat: 80 Goud per half uur

Inkomsten per Spy/Sentry: 20 Goud per half uur

Orcs zijn krachtige aanvallers en daardoor kunnen ze meer en sneller goud stelen. Orcs die een combinatie van hoge Spy en Aanval statistieken hebben kunnen sterke spelers van hun goud beroven. Hoewel de Dwarf bonus hoger is, is een Orc toch in het voordeel tegen een Dwarf omdat de bonus van Orcs op het allersterkste wapen in het spel werkt. In aanval zijn de Orcs de beste, maar ze doen ook 20% meer hun best om hun buit te verdedigen.

Bonus: 35% bij Sentry, 85% minder slachtoffers op het slagveld

Inkomsten per soldaat: 80 Goud per half uur

Inkomsten per Spy/Sentry: 20 Goud per half uur

Doordat het undead ras eigenlijk al dood is, vallen er veel minder gewonden op het slagveld, dit is handig in zowel aanval als verdediging, want je hebt altijd minder verlies in manschappen en kan zo een constante inkomst behouden. Undead zullen ook minder snel gesaboteerd kunnen worden omdat ze over een sentry bonus beschikken. Undeads hebben ook nog een klein voordeel over Orcs en Dwarves wat inkomsten betreft omdat ze minder Sentries hoeven te trainen om toch dezelfde Sentry als de andere rassen te krijgen.

Statistieken[bewerken]

Het spel draait erom om de vier attributen in het spel te verbeteren en vergroten, en op een zodanige manier in een balans te houden dat ze allemaal ongeveer evengoed zijn. Iedere statastiek die je hebt wordt ieder uur vergeleken met andere en krijgt op die basis een Rank (Classificatie). De persoon met de laagste Classificatie van alle statistieken staat in de lijst 1e, de volgende 2e, enzovoort. Hieronder volgen alle statistieken;

  • Strike Action (SA) bepaalt met hoeveel kracht je aanvalt en hoeveel schade je aanricht. Naarmate dit hoger wordt kun je sterkere spelers aanvallen, meer goud stelen en zul je minder soldaten verliezen.
  • Defensive Action (DA) is het tegenovergestelde van Strike Action en is nodig om aanvallen af te weren. Aanvallers die worden afgeweerd zullen geen goud kunnen stelen, zodat je dit zelf kunt uitgeven als je weer online komt.
  • Spy Rating (CA) is de totale kracht van alle Spies (spionnen) die je tot je beschikking hebt. Als je genoeg Spy Rating hebt, kun je spelers spioneren om tactische gegevens te krijgen (bijvoorbeeld de Strike Action of Defensive Action), en/of je kunt ze saboteren om wapens van de speler te ontmantellen.
  • Sentry Rating (ACA) is het tegenovergestelde van Spy Rating en is nodig om spionnen te kunnen traceren en oppakken. Spionnen die getraceerd zijn zullen geen tactische gegevens aan degene die ze stuurde geven, en zullen geen wapens saboteren. Spionnen die zijn opgepakt zullen ook nog eens doodgemaakt worden, waarbij de wapens die zij droegen meestal ontmanteld worden.

Goud[bewerken]

Veel van het spel hangt af van de enige grondstof die in het spel voorkomt; goud. Goud kan op maar twee manieren worden verkregen.

  • Je kunt proberen een groot leger te krijgen. Voor iedere soldaat die je hebt krijg je 80 (92 voor Humans en Dwarves) goud per half uur, dus als je een groot leger hebt zul je veel goud produceren. Om een groot leger te maken moet je ervoor zorgen dat je clicks krijgt, dat wil zeggen je moet veel vrienden optrommelen om iedere dag op jouw Uniquelink klikken. Je kunt jezelf ook op een clicker aanmelden. Een clicker laat jou op andere links klikken, registreert dat en zorgt ervoor dat anderen dan weer op jouw link klikken. Deze programma's zijn zeer populair onder ervaren spelers.
  • Een wat bekendere manier is aanvallen. Je kunt het goud dat andere spelers produceren stelen door ze aan te vallen. Dat kan echter alleen als jouw Strike Action (aanval) sterker is dan de Defensive Action (verdediging) van het doelwit. Iedere drie uren krijg je, naast het goud dat je soldaten produceren, ook één Attack Turn, deze kunnen gebruikt worden om spelers aan te vallen. Mensen die veel aanvallen hebben meestal een klein leger, want als je met een kleine TFF (Total Fighting Force) een speler met een grotere TFF aanvalt zul je doorgaans meer goud stelen. Het is afgeraden om met een grotere TFF een speler met een kleinere TFF aantevallen, dit zal resulteren in een extreem laag goud %.

Externe link[bewerken]

kingsofchaos.com, de site van het spel.