Kissxsis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Kissxsis
Originele titel Kissxsis
Land van oorsprong Japan
Originele taal Japans
Genre Comedy, Seinen
Creatieteam
Auteur(s) Bow Ditama
Publicatie
Uitgever Kodansha
Huidige status Actief
Jaren actief 11 December, 2005 - heden
Eerste publicatie 11 December, 2005
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Kissxsis is een Japanse mangaserie uitgegeven door Kodansha en geschreven door Bow Ditama. De reeks begon als serie in Bessatsu Young Magazine (later Young Magazine) op 11 december, 2005 en wordt sindsdien gepubliceerd door Kodansha. De serie is later gesplitst in twee animateseries door Feel; een twaalf episodes tellende televisieshow lopend van 5 april tot 21 juni, 2010 bij AT-X en serie (sinds 22 december, 2008).

Personages uit de serie[bewerken]

Keita Suminoe (住之江 圭太, Suminoe Keita)
Keita Suminoe is de hoofdpersoon van de serie. Gemengd in een stiefgezin, zijn vader is hertrouwt (zijn geboorte moeder overleed toen hij jong was) hij komt bij een stiefmoeder en twee oudere stiefzusters, Ako-nee en Riko-nee. Als hij als vijftienjarige, derde jaar middelbare school student, Onder de nu aanhoudende losbandigheid van zijn twee zussen, Keita vindt het steeds moeilijker om zijn bescheiden waardige ik te behouden. Een voormalige atletiek lid, Keita is atletisch meer dan hij is academisch. maar word uiteindelijk aanvaard. Daar is hij een eerste jaar middelbare school en student in dezelfde klas als Miharu, met Yuzuki Kiryu als hun leraar.
Ako Suminoe (住之江 あこ, Suminoe Ako)
Ako Suminoe is een zestienjarige eerstejaars middelbare school student en een van de twee stiefzusters van Keita. De meer intellectuele van de twee, Ako-nee is opgeleid, moeder, verantwoordelijk, voorzitter van de studentenraad, bedreven in het koken, huishouden en streeft er naar een keurige houding te handhaven. Ondanks deze imposante voorgevel is zij echter emotioneel, kinderachtig, zeurderig, terughoudend, gauw verlegen en pervers, haar meest bekende publieke geheim. Opgegroeid met Keita sinds haar peutertijd, Ako is altruïstisch en natuurlijk verliefd op hem. Als zodanig is ze niet bang voor het misbruiken van haar gezag in de studentenraad ' romantische interesse in Keita .
Riko Suminoe (住之江 りこ, Suminoe Riko)
Riko Suminoe is de tweede stiefzuster van Keita, en ook een zestienjarige eerstejaars middelbare school student. Hoewel minder ervaren dan Ako-nee, Riko is interpersoonlijke, sluw, inzichtelijke, geslepen, een actief lid van de disciplinaire club en open over haar persoonlijke leven en relatie, hoewel ze verrassend genoeg zichzelf er niet toe kan zetten om Keita zoenen in het bijzijn van anderen. Echter, in tegenstelling Ako-nee is ze zeer bedreven in fysieke activiteiten en soms helpt ze verschillende sportclubs die een ander persoon tijdelijk voor hun training nodig hebben. Ze is echter bekend met zachte stem, onhandig, temperamentvol en blijkt zwakker voor alcohol dan haar zus te zijn. Riko is het meest bekend om het dragen van een pleister op haar linkerwang, waarvan het doel is een litteken wat ze kreeg toen Keita een stuk speelgoed op haar gooide tijdens hun kindertijd. In een complimenteren mode, Riko is ook vurig dol op haar stiefbroer en altijd vechten met Ako om Keita.
Vertaalhulp gevraagd. Dit artikel bevat mogelijk (taal)fouten.
U kunt dit artikel verbeteren. Op de overlegpagina of de vertaalpagina is mogelijk meer informatie te vinden.