Kissy Suzuki

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Kissy Suzuki
James Bond-personage
Geslacht Vrouw
Rol Bondgirl
Toetreding Tiger Tanaka
Staat Actief
Gespeeld door Mie Hama
Lijst van personages

Kissy Suzuki is een personage uit de James Bond roman van Ian Fleming You Only Live Twice en de Bondfilm You Only Live Twice, gespeeld door de Japanse actrice Mie Hama.

Boek[bewerken]

In het boek was Kissy een Japanse filmster en werkte voor de Japanse geheime dienst van Tiger Tanaka, James Bond is op een missie in Japan gezet voor afleiding voor zijn overleden vrouw Tracy Bond. Bond ontmoet Kissy via Tiger Tanaka en samen met haar ontdekt Bond dat Dr. Guntram Shatterhand een alias is van zijn aartsvijand Ernst Stavro Blofeld (directeur van SPECTRE). Bond brengt na de missie een hele tijd door met Kissy, waarbij zij zwanger wordt van Bonds zoon, hij wist hier een lange tijd niks van doordat hij een tijd voor de geboorte naar de Sovjet-Unie vertrok.

Film[bewerken]

In de film is Bond op een missie in Japan waar hij Tiger Tanaka ontmoet, die hem opleidt tot ninja, maar om een echte ninja te zijn moet Bond onder een valse naam trouwen met Kissy. Na het huwelijk neemt hij Kissy mee op zijn missie naar een onderzoek van verdwenen raketten van de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie die vermoedelijk gestolen zijn en meegebracht zijn naar Japan. Ze zijn dagen onderweg en Bond en Kissy zoenen terwijl ze uitrusten, maar ze worden al snel onderbroken door een vijandige helikopter. Ze komen uiteindelijk bij een vulkaan die een basis blijkt te zijn, Kissy moet weg om Tanaka en zijn ninja's te halen en Bond gaat de basis binnen en doet zich voor als een astronaut. Het blijkt dan dat de directeur van SPECTRE Ernst Stavro Blofeld hierachter zit die probeert een Derde Wereldoorlog te ontketenen door te zorgen dat de Verenigde Staten en Rusland elkaar verdenken van hun gestolen raketten. Als Bond een tijdje vastzit komen Tanaka's ninja's samen met Kissy binnen. Kissy vecht mee in het enorme gevecht, en op het punt dat Blofeld Bond wil neer schieten waarbij Kissy toekijkt redt Tanaka hem met een ninjaster. Als de vulkaan aan het einde uitbarst weet iedereen te ontsnappen en Blofeld overleeft het. Bond en Kissy komen op een bootje terecht waar ze met elkaar naar bed willen, maar uiteindelijk worden ze onderbroken door de onderzeeër van M die onder het bootje verschijnt.

Zie ook[bewerken]