Kit Fisto

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
09-02-2019
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)


Kit Fisto
Personage uit Star Wars
Jedi Master Kit Fisto..jpg
Filmgegevens
Acteur(s) Silas Carson
Episodes II en III
Andere media Star Wars: The Clone Wars
Gegevens personage
Soort Nautolan
Thuiswereld Glee Anselm
Geslacht Man
Hoogte 1,96 meter
Geboortedatum ca. 70 BBY
Sterfdatum 19 BBY
Organisatie(s) Jedi-orde, Galactische Republiek
Positie(s) Jedimeester
Wapens Lichtzwaard (Groen)
Technische gegevens
Hoogte 1,96 meter
Lijst van personages

Kit Fisto is een personage uit Star Wars. Kit Fisto (ca. 70 BBY-19 BBY) was een Nautolaanse Jedi-meester die zetelde in de Jediraad. Deze Jedi viel meteen op door zijn grote, niet-knipperende ogen, de tentakels aan de achterzijde van zijn hoofd en zijn groene kleur.

Biografie[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Jeugd[bewerken]

Kit Fisto werd vermoedelijk omtrent 70 BBY geboren op de planeet Glee Anselm. De data van het begin van zijn opleiding zijn onbekend, evenals die van zijn 'afstuderen' en toetreden tot de Jedi-Raad. Het enige wat bekend is uit die periode is dat hij als mentor diende voor de Mon Calamari Eerin Bant (Eerins vroegere mentor, Tahl, werd namelijk vermoord). Het was door deze opleiding op zich te nemen dat Kit Fisto de titel van Jedi-meester in de wacht sleepte.

Episode II: Attack of the Clones[bewerken]

Kit Fisto was een van de Jedi die werden ingezet tijdens de slag om Geonosis. Tijdens de strijd in de arena waarin Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker en Padmé Amidala normaal gesproken zouden zijn geëxecuteerd, versloeg Kit Fisto verscheidene Battle Droids, waaronder de Droid met het hoofd van C-3PO. Na de aankomst van de klonen onder leiding van Yoda voerde Kit Fisto een speciale eenheid klonen aan in de strijd. De Galactische Republiek won, maar de Kloonoorlogen waren hiermee begonnen.

The Clone Wars[bewerken]

Naarmate de oorlog vorderde was Kit Fisto de eerste die een nieuwe type droid, de JK-13 (ook bekend onder de naam "Jedi Killer", hoewel onofficieel), wist te verslaan. Dit gebeurde in het boek 'Star Wars: Cestus Deceptie.' Hij leidde ook zijn tweede padawan Nahdar Vebb op en infiltreerde met hem de thuisbasis van Generaal Grievous in de animatieserie Star Wars: The Clone Wars.

Episode III: Revenge of the Sith[bewerken]

Dankzij Fisto's vaardigheid met een lichtzwaard werd hij door Mace Windu meegevraagd om kanselier Palpatine te arresteren, samen met Jedi Meesters Saesee Tiin en Agen Kolar. Er brak een flinke strijd los, en Palpatine doodde Kolar en Tiin. Alleen Kit en Mace Windu waren over. Ze verdedigden zich, maar Kit werd al snel neergesabeld door Palpatine, die ook, maar niet publiekelijk bekendstond als de Sith Meester Darth Sidious.